![]() |
| For English Visitors | Támogatás |
|
||||||||
|
| Regisztráció | Blogok | Súgó | Taglista | Naptár | Keresés | Az elmúlt 24 óra üzenetei | Fórumokat olvasottnak jelöli | Chat |
![]() |
|
|
LinkBack (5) | Téma eszközök | Megjelenítési módok |
|
|
#1421 | ||
|
FORUM USER
|
Valer58
Nincsen eltörve.Nem tudom mi lehet vele.Lehet,hogy a későbbiekben majd kicsit megkopik,és akkor nem lesz hangja.Vagy nem?De azért köszönök mindenkinek aki irt mindent.Rendesek vagytok. :) üdv |
||
|
|
|
#1422 | ||
|
FORUM USER
Ország:
![]() Csatlakozott: 2006-07-28
Hobbi: Akvárium, sport
Összes hozzászólás: 409
|
Sziasztok!
Az egyik nevelőakimat eddig egy matten vitte, de akartam bele egy erősebb belsőszűrőt. Gondoltam veszek bele egy JBL Pro Flow pumpát és ráhúzok egy szivacsot. Megvettem a pumpát és végül a gyári szivacs került rá. Hát mit mondjak, eléggé meglepődtem. Csak úgy teleportálta a kis compressicepseket a 240 literesben. A pumpát már eddig is ismertem 1000l/h-ból ez a harmadik, de a másik kettő mattenokat hajt. Aki erősebb belsőt keres, annak ajánlom a figyelmébe. Keveset fogyaszt és nyomja a vizet, mint állat. Szerintem árban sem olyan vészes, bár nemtom otthon mibe kerül. Vazze mászik fel a kövön a mulmkígyó. Nyilván később esik majd a teljesítmény, de nem is lesz baj. Akkor lesz király. Üdv, t
|
|
#1423 | ||
|
CMAE TAG
Ország:
![]() |
Szia,
Magam is ezt a pumpát használom, Ebay-ről rendeltem német-honból,mert kis hazánkban csak rendelésre és k...a drágán lett volna.Nagyon szeretem én is,ennek simán elhiszem az 1000L/ó és eléggé csendes is. ![]()
|
|
#1424 | ||
|
FORUM USER
Ország:
![]() Csatlakozott: 2009-06-15
Hobbi: motor (off-road), sport, dob, halak
Összes hozzászólás: 138
|
Halihó! Remélem nem számít reklámnak, de a közelmúltban páran gondolkoztak a Dzsíbíel kristályprofi szűrőkön. Most az Aq..aimpex webshopján 10% kedvezmény van rá.
|
|
|
#1425 | ||
|
FORUM USER
Ország:
![]() Csatlakozott: 2007-01-29
Hobbi: a halaim, az otthonom, edzőterem, kubai salsa
Összes hozzászólás: 291
Képek: 21 |
Szia,
bár nekem sosem volt, de mindig is tetszett és sokan dicsérik (na itt nem az árára gondolok, mert az borsos egy homemade-hez képest) ! Leírás angolul: http://www.backtonature.se/english/kvalite.html Lényeg: 1. kiválaszthatod az adott tóra jellemző háttérmintázatot 2. a tavon belül további biotóp élettérre emlékeztető mintázatok közül választhatsz 3. hagytak mögötte helyet, ahol elrejtheted a technikát + ezt a helyet pluszban biológiai szűrésre is használhatod 4. nagyon kemény, gondosan kitalált műanyagból (polyurethane) készül, ami(t): a, nem kell áztatni, mosoprogramokkal bajlódni, tiszta b, semmi nem oldódik ki belőle, 1-2 durvább panaque-ot (algaevő harcsa család? csoport?) leszámítva nehéz benne kárt tenni c, anyaga mégis porózus, átjárja a víz -- állítólag ez javítja a víz oxigénutánpótlását ![]() Szerintem nagyjából ennyire kell gondolni! Mondom, SZERINTEM!! Üdv, David Utoljára módosítva: Hidalgo által : 2010-02-25 08:49. Oka: magyarázás, okoskodás |
||
|
|
|
#1426 | ||
|
FORUM USER
Ország:
![]() Csatlakozott: 2007-01-29
Hobbi: a halaim, az otthonom, edzőterem, kubai salsa
Összes hozzászólás: 291
Képek: 21 |
Hááát ...
ahogy én látom az a "szűrőrendszer" inkább csak nagyon praktikus, mint érdekes! Hely van mögötte, ahová az ismert kék színű szűrőszivacsdarabkákat belerakod és műkszik, ahogy másnál is ... http://www.backtonature.se/english/tips_filter.html Szerintem! David |
||
|
|
|
#1427 | ||
|
FORUM USER
Ország:
![]() |
Hali
Itt jobban látható a háttér mögötti szűrőrendszer felépítése: http://www.aquaristik-hecke.de/html/biofilter.html Nálam évek óta kifogástalanul működik. Üdv Gábor
|
|
#1428 | ||
|
FORUM USER
Ország:
![]() Csatlakozott: 2004-11-30
Hobbi: számítógép, aquarisztika, elborult zenék, sziklakert, vízinövények
Összes hozzászólás: 856
Képek: 7 |
kingsizei!
Jobb oldali ábra (aggregal postjában Abb. 5.) alapján a működése a következő: - bal oldalon bejön a víz a medencéből - felül fésűs szűrön keresztül (Felszínen nem lesz baktérium réteg!),- bal oldalon van egy power head, amin szivacs van. A szivacs megakadályozza a nagyobb mechanikai szennyeződések bio szűrőanyagra kerülését. Ezt a szivacsot kell pucolni, mondjuk 3 havonta. - a power head továbbítja a vizet a bio részlegbe, - jobb oldalon és középen van egy halom bio szűrő anyag (ízlés dolga mit pakolsz ide, pld Siporax, krumpliszsák, szivacs darabok, stb). - jobb szélen megy vissza a szűrt víz a medencébe. Előnyök: - alacsony költségvetéssel létrehozható, - nagyobb a túlélési esély áramszünet esetén mint egy vödrös szűrőnél, - hatalmas baktérium kultúra tud kialakulni. Hátrány: - nehézkes a tisztítása (igaz ritkán kell) [Ez marhaság, nem szabad pucolni!][Utólagos javítás.] - ivadékok be tudnak szambázni, ha nincs kellő védelem ez ellen. Ennyi, remélem érthető(bb).
|
|
#1429 | ||
|
FORUM USER
Ország:
![]() Csatlakozott: 2005-08-22
Hobbi: Családom, akvarisztika, akvarisztika, akvarisztika, old timer autók modellezése
Összes hozzászólás: 281
|
Kiegészítésként tegyük azért hozzá, hogy egy ilyen szűrő működése nem kötődik feltétlenül a méregdrága Back-to-Nature hátterekhez...
Bármilyen háttérrel - akár home made design-nal - is szépen megvalósítható. Üdv, Babylon |
||
|
|
|
#1430 | ||
|
FORUM USER
Ország:
![]() |
Szia
A használati útmutató "tiltja" a szűrőrendszer tisztítását, csak a szivattyún lévő szivacsot kell szükség szerint tísztítani. Üdv Gábor
![]() |
| Könyvjelzők |
| Címkék |
| szűrőmédiumok, szűrőtípusok |
| Téma eszközök | |
| Megjelenítési módok | |
|
|
LinkBacks (?)
LinkBack a következő témához: http://forum.cichlids.hu/szurestechnika/26-szurotipusok-szuromediumok.html
|
||||
| Szerző: | Hely | Típus | Dátum | |
| Recent Came From Activity (Aquarius tubanti) | Ez a téma | Refback | 2009-11-10 08:18 | |
| Recent Came From Activity (Aquarius tubanti) | Ez a téma | Refback | 2009-08-15 20:34 | |
| Recent Came From Activity (Aquarius tubanti) | Ez a téma | Refback | 2009-04-21 07:31 | |
| Recent Came From Activity (Aquarius tubanti) | Ez a téma | Refback | 2009-04-15 07:21 | |
| Recent Came From Activity (Aquarius tubanti) | Ez a téma | Refback | 2009-01-14 07:20 | |