![]() |
| For English Visitors | Támogatás |
|
||||||||
|
| Regisztráció | Blogok | Súgó | Taglista | Naptár | Keresés | Az elmúlt 24 óra üzenetei | Fórumokat olvasottnak jelöli | Chat |
![]() |
|
|
LinkBack (7) | Téma eszközök | Megjelenítési módok |
|
|
#1441 | ||
|
FORUM USER
|
Hát, a külső szeptember óta megy, azóta vagy 4-szer takarítottam óvatosan, lehet, hogy ennyiszer nem kellett volna, csak volt egy olyan kényszerképzetem, hogy lecsökkent a teljesítménye. A mattenhez nem nyúlok, de egy-két hónapja volt egy kb. 1 órás áramszünet, ami biztos nem kedvezett a baktériumoknak...
Megpróbálok két egymást követő napon is egy-egy hordó vizet cserélni. Egy hordóm van és szeretem egy min. egy éjszakát állni hagyni a vizet a klór miatt. Ha már nagyon off lett volna, akkor elnézést. Reméljük nem valami betegséggel van dolgom. Köszönöm a tanácsokat!
|
|
|
#1442 | ||
|
FORUM USER
Ország:
![]() |
Szerintem pedig betegség ez, mégpedig bélgyulladás.
Néhány észrevétel: 1. Sera Sant soha nem etettem növényevő mbunákkal, nem is tudom miért kéne. 2. Én ennek a "több kis adagban etetek perceken át" módszernek sem vagyok híve. Ha az egyszeri etetést nagyon sok kis adagra osztjuk és kis szünetekkel szórjuk be, elméletileg akár az egészet néhány erősebb hal eheti meg. Ha egyszerre megy be az adag, ami viszont nem több, mint a szükséges, akkor ez nem fordol elő. 3. A "bolti" Malwi mix viszont halas kaja. Érzékeny gyomrú növényevő mbunákkal én nem etetném. Demasoniknál és saulosiknál figyeltem meg ivadékpusztulást emiatt. Egy ellopott nagyobb haldarab begyűrése elég lehet egy fiatal, növényevő, érzékeny gyomrú mbuna "gyomorrontásához". Aztán jön a tipikus félrehúzódás, nem evés, levegő kapkodás, pusztulás! Én erre gyanakszom és ezt a fotó is erősíti.
|
|
#1443 | ||
|
FORUM USER
Ország:
![]() Csatlakozott: 2009-06-15
Hobbi: motor (off-road), sport, dob, halak
Összes hozzászólás: 134
|
Szia! Rosszul fogalmaztam, valami fertőzésre gondoltam a betegségnél.
Nem is tudtam ezt a Sera San-ról, továbbá a Malawi-mixről sem. Én az artemiára gondoltam először, hogy talán az nem volt nekik annyira jó. EZzel és a cyclops-sal mi a helyzet, adhatom nekik nyugodtan? Milyen rendszerességgel? Ez már megint kezd témahűtlen lenni, ha úgy gondolod menjünk át a kajás topikba.
|
|
|
#1444 | ||
|
FORUM USER
Ország:
![]() Csatlakozott: 2008-09-30
Hobbi: Halak, jégkorong, horgászat, sport
Összes hozzászólás: 22
|
Sziasztok!
Mire jó ha sózom a vizet? Nekem egy 700 literes vegyes aksim van, mennyi sót lehet bele tenni? üdv Géza |
||
|
|
|
#1445 | ||
|
SUPERMOD
Ország:
![]() Csatlakozott: 2005-03-05
Hobbi: Sakk, klarinét, élőlények...
Összes hozzászólás: 1.028
|
Gejza,
Létezik egy teljes oldott sótartalom nevű fogalom, amit a sózással nyílván növelsz, ez összefügg a víz vezetőképességének növekedésével is, és az Ozmotikus nyomás változásával is(mennyire gyorsan akar beáramolni a víz a hal sejtjeibe vagy épp ki onnét->"erőkifejtés" az állat részéről... de a külső egysejtű paraziták ezt a víz kiáramlást (a sejtjeikből a sós külső vízbe) vagy lassabb beáramlást(mint amihez hozzászoktak) nehezebben tolerállják, mint maguk a halak, így megesik, hogy belehalnak-> kevesebb parazita gyötri a jószágot. Másrészt a vízben lévő nitrát-al antagonista a konyhasó, tehát amíg a nitrát a halak oxigénfelvételét nehezíti (mint te ha hegyen jársz, 2800m felett vagy épp városi szmogban) addíg a só visszaszorítja a nitrát eme káros hatását. Nagyjából ennyire jó a só. 1kg/1000liter érték az amit még sima mindennapi tartás mellett általában be lehet rakni az akváriumba, a növények reakciója az ami gátat szab, vagy megmutatja, hogy mennyivel kevesebb a még jó... Az elején az össz. oldott sótartalomról (ionkoncentrációról) írtam, tehát nem mindegy, hogy milyen vizet kezdesz sózni... 30nk összkeménységűt vagy 5nk-sat... utóbbiba több konyhasó (és mellé keserűsó, szódabikarbóna, ha sügerezel!) kell. |
||
|
|
|
#1446 | ||
|
FORUM USER
Ország:
![]() Csatlakozott: 2010-01-31
Összes hozzászólás: 4
|
Sziasztok!
4 napja Bakto-kill tablettával kezeltem a halaimat. Ma csináltam egy 30%-os vízcserét. Mikor lesz megint tiszta a víz?! |
||
|
|
|
#1447 | ||
|
FORUM USER
Ország:
![]() Csatlakozott: 2010-01-31
Összes hozzászólás: 4
|
Úgy érted, az egyik kosár lávakő helyett aktív szén?
|
||
|
|
|
#1448 | ||||||
|
FORUM USER
Ország:
![]() |
4napja van nálam ez a moba lány, 1,5 órát utazott majd a kicsomagolás után így nézett ki! az állapota 4nap alatt inkább javult mint romlott volna, de továbbra is puffadt, és a szemei is kivannak dülledve(azért vmennyit húzódtak vissza) Brekk segítséget nyújtott, így kb fél kg-nyi só került a vízbe a második nap. Krillel etetek, a többi eszik ő csak 1-2falatot ,de lehet h azt sem eszi meg.Hangulata sztem jó, nincs külön, elvan, kicsit gyorsabban szedi a levegőt.
Nos mire kell számítanom?
|
||||||
|
|
|
#1449 | ||
|
FORUM USER
Ország:
![]() |
A tünetek közül kihagytad a képeken is jól látható, vékony, fehér, selyem szerű ürülék szálat, ami nem szakad el, a hal húzza maga után. Ez a bélgyulladás egyik biztos jele!
|
|
#1450 | ||
|
FORUM USER
Ország:
![]() |
igen ez kimaradt, 2napig olyan jött belőle, mostmár zöld az a fonál!
|
||
|
![]() |
| Könyvjelzők |
| Címkék |
| halbetegségek, karanténok |
| Téma eszközök | |
| Megjelenítési módok | |
|
|
LinkBacks (?)
LinkBack a következő témához: http://forum.cichlids.hu/halbetegsegek-es-rendellenessegek/23-halbetegsegek-karantenok.html
|
||||
| Szerző: | Hely | Típus | Dátum | |
| • Téma megtekintése - Halas szobám | Ez a téma | Refback | 2010-02-17 20:48 | |
| Halbetegségek fórum - www.akvarista.hu | Post #871 | Refback | 2010-02-17 18:55 | |
| Halbetegségek fórum - www.akvarista.hu | Post #871 | Refback | 2010-02-16 10:59 | |
| Halbetegségek fórum - www.akvarista.hu | Post #871 | Refback | 2010-02-13 12:57 | |
| Halbetegségek fórum - www.akvarista.hu | Post #871 | Refback | 2010-02-13 12:19 | |
| *...és az AkváriumMagazin.hu kihelyezett tagozata • Téma megtekintése - Halas szobám | Ez a téma | Refback | 2009-04-16 12:04 | |
| *...és az AkváriumMagazin.hu kihelyezett tagozata • Téma megtekintése - Halas szobám | Ez a téma | Refback | 2009-04-15 07:57 | |