![]() |
| For English Visitors | Támogatás |
|
||||||||
|
| Regisztráció | Blogok | Súgó | Taglista | Naptár | Keresés | Az elmúlt 24 óra üzenetei | Fórumokat olvasottnak jelöli | Chat |
![]() |
|
|
LinkBack (7) | Téma eszközök | Megjelenítési módok |
|
|
#1031 | ||
|
FORUM USER
|
Első lépésként mindenféleképpen hasznos a sózás és a vízcsere, ha szükséges néhány nap múlva a kezelés megismételhető. Ha a halak továbbra is látványosan dörgölőznek, esetleg ehhez még időnként egyfajta furcsa vonagló mozgás is társul; akkor nagy valószínűséggel vmilyen külső/belső élősködő, vagy egyéb betegség, netán nem megfelelő vízminőség áll a dolgok hátterében.
Utoljára módosítva: macracantha által : 2008-11-13 12:04. Oka: pontosítás |
||
|
|
|
#1032 | ||
|
Fórumtag
Ország:
![]() Csatlakozott: 2008-10-05
Összes hozzászólás: 6
|
Milyen a helyes sótartalom? Én eddig 10 Literhez tettem egy teáskanállal. Esetleg lehet ennél többet kellene a megfelelő fertőtlenítő hatás érdekében?
Utoljára módosítva: mazsamaci által : 2008-11-13 17:13. |
||
|
|
|
#1033 | ||
|
FORUM USER
Ország:
![]() Csatlakozott: 2007-11-19
Hobbi: próbálom felcsigázni az érdeklődésemet vmi iránt..
Összes hozzászólás: 224
Blogbejegyzés: 73
|
100l víz/bátor evőkanál só. Ez az alap, amihez viszonyíthatsz. Az afrikai nagy tavak kifejezetten gazdagok ásványi sókban (kb. 300-400mg/l), így a halaknak ekkora mennyiség meg sem kottyan. Jelentős mértékű és tartós dörgölőzés esetén a mennyiség növelhető, természetesen ésszerű határokon belül. Szóval sózhatsz nyugodtan, ennyi sótól még nem lesz a vízed tengervíz, sőt még csak brakk sem
. |
||
|
|
|
#1034 | ||
|
FORUM USER
Ország:
![]() Csatlakozott: 2006-03-20
Hobbi: horgászat (Tisza-tó),természet,afrikai sügérek,póker,kézilabda
Összes hozzászólás: 427
Képek: 30 |
Szia!
Nálam is volt olyan időszak amikor dörgölőztek a halak az új akváriumban. De abbamaradt mikor a szűrőm beállt. A profilod szegényes.... de én kíváncs lennék mekkora aki? mennyi hal? milyen szűrés?...... |
||
|
|
|
#1035 | ||
|
SUPERMOD
Ország:
![]() Csatlakozott: 2005-03-05
Hobbi: Sakk, klarinét, élőlények...
Összes hozzászólás: 1.030
|
Macracantha: Láttál már olyan esetet amikor 1ek/100L ért volna bármit is?
Mellékesen abból induljunk ki, hogy mennyi a sótartalom eredendően a vizében pl. keménységből.... Pesti csapvízbe 10deka/100liter simán belemehet, de van aki a 7nk-s vizébe 20deka/100literrel (meg kis ez az amaz a konyhasó mellé) nyit, zsúfolt nevelőmedencéknél...A nitrit-rát szinteket érdemes lenne megnézni... +mennyi ideje megy az akvárium... lehet olyan is extremitásként, hogy túl vastag talajban fellépő gázképződés váltja ki ez... |
||
|
|
|
#1036 | ||
|
FORUM USER
Ország:
![]() Csatlakozott: 2007-11-19
Hobbi: próbálom felcsigázni az érdeklődésemet vmi iránt..
Összes hozzászólás: 224
Blogbejegyzés: 73
|
Direkt írtam minimális adagként a fenti dózist, enyhe tünetek esetén akár ennyi is elég lehet; ha a vízértékek egyébként nagyjából rendben vannak. Ennyitől még a sóérzékenyebb növények sem kettyennek meg feltétlenül. Arra is próbáltam rámutatni, hogy a dózis bátran növelhető a helyzettől függően, az afrikai sügéreket pedig a sózás tényétől még nem kell okvetlenül lecserélni korallsügérekre. Amúgy mindenben teljesen egyetértünk
.Utoljára módosítva: mazsamaci által : 2008-11-13 17:14. |
||
|
|
|
#1037 | ||
|
CMAE TAG
Ország:
![]() |
Helló!
Segítséget kérnék egy felpuffadt Auratus hímem "leeresztésében". Most vettem észre hazaérve, hogy fel van puffadva. Na nem tűnik betegnek, simán úszkál, még jókedélyűnek is látszik a színek is rendben, de iszonytosan kigömbölyödött. Látszólag nem tud már tovább fújódni. (asszem) Nyomtam a vízbe aquatant bőven, de eddig nincs semmi. Szóval nem vagyok benne biztos, hogy betegség, de biztos, hogy rendellenes. Ha valaki tudna valamilyen tuti házi praktikát, azt megköszönöm. Üdv. George |
||
|
|
|
#1038 | ||
|
FORUM USER
Ország:
![]() |
,,vakarozásra"Ichthyo elleni gyógyszert próbálj vagy részleges vízcserét ektoparaziták vagy rossz minőségű víz miatt jelentkezik so is segithet.
|
||
|
|
|
#1039 | ||
|
SUPERMOD
Ország:
![]() Csatlakozott: 2005-03-05
Hobbi: Sakk, klarinét, élőlények...
Összes hozzászólás: 1.030
|
George: 1,2 Baktopur direkt + 0,8 Baktopur (előírt dózishoz képest), de ha csak egy halon van ez, én kidobnám...esetleg különrakás és kap egy esélyt rendbe jönni...
Kizzo: 1kg só / 1m3 víz tartáshoz való dózis is(ennyit még tán a hajdani pán-amerika stúdió rájái is kapnak-tak), ha az ember szeret sózogatni vagy max. darakórhoz. Egy erősebben fertőzött halra (bár azt meg nem sóval kezelném) többet számolnék (akár triplája, átmenetileg)... |
||
|
|
|
#1040 | ||
|
FORUM USER
Ország:
![]() |
Baktopur direkt tabletta az tuti jó rá
|
||
|
![]() |
| Könyvjelzők |
| Címkék |
| halbetegségek, karanténok |
| Téma eszközök | |
| Megjelenítési módok | |
|
|
LinkBacks (?)
LinkBack a következő témához: http://forum.cichlids.hu/halbetegsegek-es-rendellenessegek/23-halbetegsegek-karantenok.html
|
||||
| Szerző: | Hely | Típus | Dátum | |
| • Téma megtekintése - Halas szobám | Ez a téma | Refback | 2010-02-17 20:48 | |
| Halbetegségek fórum - www.akvarista.hu | Post #871 | Refback | 2010-02-17 18:55 | |
| Halbetegségek fórum - www.akvarista.hu | Post #871 | Refback | 2010-02-16 10:59 | |
| Halbetegségek fórum - www.akvarista.hu | Post #871 | Refback | 2010-02-13 12:57 | |
| Halbetegségek fórum - www.akvarista.hu | Post #871 | Refback | 2010-02-13 12:19 | |
| *...és az AkváriumMagazin.hu kihelyezett tagozata • Téma megtekintése - Halas szobám | Ez a téma | Refback | 2009-04-16 12:04 | |
| *...és az AkváriumMagazin.hu kihelyezett tagozata • Téma megtekintése - Halas szobám | Ez a téma | Refback | 2009-04-15 07:57 | |