Magyarország legnagyobb afrikai sügeres fóruma

For English Visitors Támogatás

Vissza   Magyarország legnagyobb afrikai sügeres fóruma > AKVARISZTIKA > HALBETEGSÉGEK és RENDELLENESSÉGEK

Válaszol

LinkBack (7) Téma eszközök Megjelenítési módok
Régi 2008-10-29, 14:53   #1021
FORUM USER

white_widow logója

Információk
Ország: Ország

Hobbi: akvarisztika, horgászat, film-könyv-zene...
Összes hozzászólás: 499
Képek: 32

Blogbejegyzés: 3
Üzenetküldés

Idézet:
Hozzászólás megtekintése
sziasztok!
nem értem az előző hozzászólást, mindenkinek rosszul esne ha elpusztulnának a halai.
Persze, de ennek az ellenkezőjét senki sem állította.

Bár Brekk – gondolom – nem szorul prókátorra, de azért elmondom, hogy utolsó posztját nem a te pellengérre állításod, hanem a mi, általa feleslegesnek tartott hozzászólásunk ihlette.

Na én ez utóbbit nem értem.
Való igaz, hogy direkt kérdés nem hangzott el a részedről, mégis az jött le, hogy tanácstalanul állsz a történtek előtt, keresed a magyarázatot és a megoldási lehetőségeket.
Mivel ez egy fórum, és a fórum egy olyan közösség, ahol az egymáshoz rokonérzelmű emberek megosztják hobbijuk tapasztalatait, így nem tudom, hogy mi kivetnivaló volt azon, hogy mi reflektáltunk az írásodra.

Az összejött ötletekből és véleményekből meg ki-ki annyit hasznosít, amennyit szeretne vagy jónak lát.
Egyébwhite_widow nem elérhető  
Válaszol idézettel
Régi 2008-10-29, 16:56   #1022
FORUM USER

zsebe logója

Információk

Hobbi: Halak: akváriumban, természetes vizekben(peca), konyhában(süt, fõz) és Teddyke a rém(rott.)
Összes hozzászólás: 795
Képek: 61

Blogbejegyzés: 1
Üzenetküldés
kivetni való....

Idézet:
Hozzászólás megtekintése
Mivel ez egy fórum, és a fórum egy olyan közösség, ahol az egymáshoz rokonérzelmű emberek megosztják hobbijuk tapasztalatait, így nem tudom, hogy mi kivetnivaló volt azon, hogy mi reflektáltunk az írásodra.
Háááát, ha csak az nem, hogy egy halbetegségekról szóló topikban, az előfordult betegség ismeretének tökéletes hiányában, csak úgy záporoznak a jobbnál jobb tanácsok!
De mi köze van ezeknek bárki saját tapasztalataihoz?
Nem tán az, hogy a betegség ismerete nélkül szoktak egyesek "csodatévő" kúrákkal próbálkozni?
Ha igen, én azért javasolnám, ha néhányan ezt teszik is, másnak azért ne javasolják.

Nem mindenkinek van annyi tapasztalata, hogy kiszűrje ezeket a kurúzslás kategóriába tartozó ötleteket.

kpeter !

Egyébként pedig, ha dr. Baska Ferenc cryptobia iubilans fertőzést állapított meg, akkor az is volt. Arról pedig, mi itt a fórumon igen-igen keveset tudunk. Találkozni sem találkozott még vele mindenki. A tudomány is most vizsgálja ezt a kórokozót, de sajnos még a kutatók is nagyon keveset tudnak.
Leginkább azt, hogy nem tudnak eleget.
Nincs például biztos gyógymód, a fertőzött halaid pusztulása tehát törvényszerű volt.
Az, ha más halak nem kapták el, az részben szerencse, részben sok-sok tényezőnek köszönhető. Leginkább annak, ha nem hagytad, hogy a többi halad az elpusztultak gyomortartalmából lakmározzon. De lehetne itt sorolni a halak állapotát, a halsűrűséget stb.
Nos -ahogy Brekk is mondta- a kórokozó akár be is tokozódhatott, de én úgy tudom, ezt bár szokta, de halban és nem vízben teszi.
Tehát a fertőtlenítési próbálkozásod sok mindent elpusztíthat, de a cryptobia iubilans nevű ostorost aligha!
Így szerintem akár fölöslegesnek is mondható!
Régi 2008-10-29, 18:41   #1023
Fet
FORUM USER

Fet logója

Információk

Hobbi: Akvárium, horgászat, kert
Összes hozzászólás: 230
Képek: 9

Üzenetküldés
topic - vélemény - ember

Topic: beteség
szerintem erről volt szo
Vélemény - Ember: hál Itennek ahány ember az annyi vélemény

Én elmondhatom megint tanultam valamit,
Breek: betokozodhat igaz --> gondoljuk végig
Zsebe: betegség ismerete nélkü gyógyítani......!!!!!
W_W: mi a fórum célja ha nem a segítség

És még valami mivel ez betegség topic: Cryptobia iubilans
ahogy én olvastam eddig kb 2-3 orát él a vízben hal nélkül, bár senki nem írt róla esetleg más akváriumi élőlényben megél-e!?! pl csiga,....
A másik: azt írják a tavakból hozott sügérek 90%-ban megtalálták a korokozót.
+36-30-740-4489
EgyébFet nem elérhető  
Válaszol idézettel
Régi 2008-10-29, 21:02   #1024
CMAE TAG

zsozso logója

Információk

Összes hozzászólás: 421
Képek: 6

Üzenetküldés

Ha már szóba került Dr.Baksa úr neve.Több előadásán jelen voltam.
Vidéki kollégáknak is segít,csak írd meg a diagnózist,küldj neki képet a betegről stb.Nyilván az az igazi mikor vki beviszi a dokihoz,és látja boncolja...
Csak írók itt a semmiről ..nu : http://www.baska.doctor.hu/
Egészséges sügereket kívánok mindenkinek!
Régi 2008-10-29, 22:05   #1025
FORUM USER

Martin logója

Információk

Hobbi: Sügerek,elektronika,számítástechnika,autók
Összes hozzászólás: 77
Képek: 3

Üzenetküldés
Fokhagyma kezelés profi módon!

Idézet:
Hozzászólás megtekintése
Semmi bonyolult dologról nincs szó!
Egyszerűen a fokhagyma fertőtlenítő hatását hasznosítva kitisztítom a tropheusok gyomorrendszerét.
Annyit teszek , hogy előzőleg fokhagymanyomón átnyomott fokhagymával együtt áztatom a granulátumokat,amit később a tropheusoknak beöntők.

Nekem még annó azt is tanácsolták , hogy havonta egyszer legalább ugyan ezt tegyem meg, gyomorbetegségek elkerülése érdekében.
Ma bent jártam a Krúdy utcában és beszélgetem a Gáborral és szóba került a fokhagyma, mint gyógyító megelőző eszköz. Meglepetéssel hallottam , hogy ő már régóta használja a fokhagymát. Sőt Ő már egy lépéssel tovább ment és a tengeri akvarisztikában már régen bevált tömény fokhagyma kivonatot használja.

Itt mindenki meggyőződhet róla , hogy igen, létezik: http://www.kentmarine.com/products/k...lic-xtreme.htm

Utoljára módosítva: Martin által : 2008-10-29 22:12.
EgyébMartin nem elérhető  
Válaszol idézettel
Régi 2008-10-30, 07:42   #1026
SUPERMOD

Brekk logója

Információk

Hobbi: Sakk, klarinét, élőlények...
Összes hozzászólás: 1.030
Üzenetküldés
....................

C. jubilans:
http://www.tetrafish.ru/disease/zmf_hexaex.php

Cryptobia iubilans
Криптобиоз

Симптомы:

* Темный цвет
* Белый кал
* Отказ от питания
* Опухшее брюхо, также возможно исхудание

Часто у цихлид восточноафриканских: Trophaeus; также дискуса

Возбудитель: жгутиковые, живут в желудке и в передней кишке, образование гранулём (=узлов) в стенке кишки
Часто безвредны, однако могут проникать в печень, селезенку и жировую ткань, тогда очень опасны. Жгутиковые имеют длинную тонкую форму и быстро передвигаются. При определенных обстоятельствах они находятся также внутри клеток тела рыб. Длина: 10-20 мкм.
EgyébBrekk nem elérhető  
Válaszol idézettel
Régi 2008-10-30, 08:08   #1027
FORUM USER

Martin logója

Információk

Hobbi: Sügerek,elektronika,számítástechnika,autók
Összes hozzászólás: 77
Képek: 3

Üzenetküldés
MI EZ?

Idézet:
Hozzászólás megtekintése
C. jubilans:
http://www.tetrafish.ru/disease/zmf_hexaex.php

Cryptobia iubilans
Криптобиоз

Симптомы:

* Темный цвет
* Белый кал
* Отказ от питания
* Опухшее брюхо, также возможно исхудание

Часто у цихлид восточноафриканских: Trophaeus; также дискуса

Возбудитель: жгутиковые, живут в желудке и в передней кишке, образование гранулём (=узлов) в стенке кишки
Часто безвредны, однако могут проникать в печень, селезенку и жировую ткань, тогда очень опасны. Жгутиковые имеют длинную тонкую форму и быстро передвигаются. При определенных обстоятельствах они находятся также внутри клеток тела рыб. Длина: 10-20 мкм.
Mi ez?_________________
Régi 2008-10-30, 08:12   #1028
SUPERMOD

Brekk logója

Információk

Hobbi: Sakk, klarinét, élőlények...
Összes hozzászólás: 1.030
Üzenetküldés
....................

halgümőkór: szerintem akár 100 évig, még a medence kiszáradása után is... lévén egy szaprofita -lebontó- csoport! ami nem csak a vizekben, de a talajban is megél...

"Post 1983(...) Említést tesz a bakteriális eredetű
halbetegségekről, köztük az Mycobacteriumok által okozott halgümőkórról. Legtöbbjük
szaprofita és a vizekben és a talajban egyaránt előfordulnak. Megbetegedést legtöbbször
csak akkor okoznak, ha a halak ellenállóképessége gyengül és tömeges a baktériuminvázió" /Keresztesi/

Martin: babelfish.altavista.com át tudja rakni angolra... a szer elvileg elöli a Cryptobia flagelláta alakjait...

Utoljára módosítva: Brekk által : 2008-10-30 08:14.
EgyébBrekk nem elérhető  
Válaszol idézettel
Régi 2008-10-30, 16:29   #1029
FORUM USER

hold logója

Információk

Hobbi: rászoruló embereknek segítek (nem anyagilag:-))
Összes hozzászólás: 51
Üzenetküldés

Idézet:
Hozzászólás megtekintése
Nem tudom, mitõl vagy biztos benne,hogy nem csodaszer.Talán próbáltad? Én már igen.Emperor által felvázolt állapotú halon,ami már az oldalára volt fordulva.Megjegyzem,még mindig itt úszkál...Ja,Bakto direkt méreg, ezt orvos mondta,nem én.
Talán visszaolvasva ezt kellett volna kipróbálni.....még mindíg létezik ha jól tudom, ez a "csodatabletta", bár ha jól tudom hatóanyaga egészen hasonlít a S. flagellolra ami szintén új szer.
Egyébhold nem elérhető  
Válaszol idézettel
Régi 2008-11-13, 11:50   #1030
Fórumtag

fekoe logója

Információk

Összes hozzászólás: 6
Üzenetküldés
-

Sziasztok!

Egy megbízható módszerre lenne szükségem, ugyanis a sügereim dörgölőznek a talajhoz és egyéb tereptárgyakhoz. Két napja kezdték. Részleges vízcsere és só? Tud-e valaki tanáccsal szolgálni?

Előre is köszönöm

Utoljára módosítva: fekoe által : 2008-11-13 12:52.
Egyébfekoe nem elérhető  
Válaszol idézettel
Válaszol

Könyvjelzők

Címkék
halbetegségek, karanténok

« - | - »
Téma eszközök
Megjelenítési módok

Hozzászólás szabályai
Új témákat nem hozhat létre
Válaszokat nem küldhet
Fájlokat nem csatolhat
A hozzászólásait nem módosíthatja

BB code : bekapcsolva
Pofik bekapcsolva
Az [IMG] kód bekapcsolva
A HTML kód kikapcsolva
Trackbacks are bekapcsolva
Pingbacks are bekapcsolva
Refbacks are bekapcsolva

LinkBacks (?)
LinkBack a következő témához: http://forum.cichlids.hu/halbetegsegek-es-rendellenessegek/23-halbetegsegek-karantenok.html
Szerző: Hely Típus Dátum
• Téma megtekintése - Halas szobám Ez a téma Refback 2010-02-17 20:48
Halbetegségek fórum - www.akvarista.hu Post #871 Refback 2010-02-17 18:55
Halbetegségek fórum - www.akvarista.hu Post #871 Refback 2010-02-16 10:59
Halbetegségek fórum - www.akvarista.hu Post #871 Refback 2010-02-13 12:57
Halbetegségek fórum - www.akvarista.hu Post #871 Refback 2010-02-13 12:19
*...és az AkváriumMagazin.hu kihelyezett tagozata • Téma megtekintése - Halas szobám Ez a téma Refback 2009-04-16 12:04
*...és az AkváriumMagazin.hu kihelyezett tagozata • Téma megtekintése - Halas szobám Ez a téma Refback 2009-04-15 07:57

A pontos idő 03:51 , a GMT +1 időzóna szerint.