![]() |
| For English Visitors | Támogatás |
|
||||||||
|
| Regisztráció | Blogok | Súgó | Taglista | Naptár | Keresés | Az elmúlt 24 óra üzenetei | Fórumokat olvasottnak jelöli | Chat |
![]() |
|
|
LinkBack (7) | Téma eszközök | Megjelenítési módok |
|
|
#1021 | |||||||||||||||||
|
FORUM USER
|
Bár Brekk – gondolom – nem szorul prókátorra, de azért elmondom, hogy utolsó posztját nem a te pellengérre állításod, hanem a mi, általa feleslegesnek tartott hozzászólásunk ihlette. Na én ez utóbbit nem értem. Való igaz, hogy direkt kérdés nem hangzott el a részedről, mégis az jött le, hogy tanácstalanul állsz a történtek előtt, keresed a magyarázatot és a megoldási lehetőségeket. Mivel ez egy fórum, és a fórum egy olyan közösség, ahol az egymáshoz rokonérzelmű emberek megosztják hobbijuk tapasztalatait, így nem tudom, hogy mi kivetnivaló volt azon, hogy mi reflektáltunk az írásodra. Az összejött ötletekből és véleményekből meg ki-ki annyit hasznosít, amennyit szeretne vagy jónak lát. |
|||||||||||||||||
|
||||||||||||||||||
|
|
#1022 | ||
|
FORUM USER
Ország:
![]() |
De mi köze van ezeknek bárki saját tapasztalataihoz? ![]() Nem tán az, hogy a betegség ismerete nélkül szoktak egyesek "csodatévő" kúrákkal próbálkozni? Ha igen, én azért javasolnám, ha néhányan ezt teszik is, másnak azért ne javasolják. ![]() Nem mindenkinek van annyi tapasztalata, hogy kiszűrje ezeket a kurúzslás kategóriába tartozó ötleteket. kpeter ! Egyébként pedig, ha dr. Baska Ferenc cryptobia iubilans fertőzést állapított meg, akkor az is volt. Arról pedig, mi itt a fórumon igen-igen keveset tudunk. Találkozni sem találkozott még vele mindenki. A tudomány is most vizsgálja ezt a kórokozót, de sajnos még a kutatók is nagyon keveset tudnak. Leginkább azt, hogy nem tudnak eleget. Nincs például biztos gyógymód, a fertőzött halaid pusztulása tehát törvényszerű volt. Az, ha más halak nem kapták el, az részben szerencse, részben sok-sok tényezőnek köszönhető. Leginkább annak, ha nem hagytad, hogy a többi halad az elpusztultak gyomortartalmából lakmározzon. De lehetne itt sorolni a halak állapotát, a halsűrűséget stb. Nos -ahogy Brekk is mondta- a kórokozó akár be is tokozódhatott, de én úgy tudom, ezt bár szokta, de halban és nem vízben teszi. Tehát a fertőtlenítési próbálkozásod sok mindent elpusztíthat, de a cryptobia iubilans nevű ostorost aligha! Így szerintem akár fölöslegesnek is mondható! ![]()
|
|
#1023 | ||
|
FORUM USER
Ország:
![]() |
Topic: beteség
szerintem erről volt szo Vélemény - Ember: hál Itennek ahány ember az annyi vélemény Én elmondhatom megint tanultam valamit, Breek: betokozodhat igaz --> gondoljuk végig Zsebe: betegség ismerete nélkü gyógyítani......!!!!! W_W: mi a fórum célja ha nem a segítség És még valami mivel ez betegség topic: Cryptobia iubilans ahogy én olvastam eddig kb 2-3 orát él a vízben hal nélkül, bár senki nem írt róla esetleg más akváriumi élőlényben megél-e!?! pl csiga,.... A másik: azt írják a tavakból hozott sügérek 90%-ban megtalálták a korokozót.
|
|
#1024 | ||
|
CMAE TAG
Ország:
![]() |
Ha már szóba került Dr.Baksa úr neve.Több előadásán jelen voltam.
Vidéki kollégáknak is segít,csak írd meg a diagnózist,küldj neki képet a betegről stb.Nyilván az az igazi mikor vki beviszi a dokihoz,és látja boncolja... Csak írók itt a semmiről ..nu : http://www.baska.doctor.hu/Egészséges sügereket kívánok mindenkinek!
|
|
#1025 | ||
|
FORUM USER
Ország:
![]() Csatlakozott: 2006-05-07
Hobbi: Sügerek,elektronika,számítástechnika,autók
Összes hozzászólás: 77
Képek: 3 |
Itt mindenki meggyőződhet róla , hogy igen, létezik: http://www.kentmarine.com/products/k...lic-xtreme.htm
“believe none of what you read and half of what you see” Utoljára módosítva: Martin által : 2008-10-29 22:12. |
||
|
|
|
#1026 | ||
|
SUPERMOD
Ország:
![]() Csatlakozott: 2005-03-05
Hobbi: Sakk, klarinét, élőlények...
Összes hozzászólás: 1.030
|
C. jubilans:
http://www.tetrafish.ru/disease/zmf_hexaex.php Cryptobia iubilans Криптобиоз Симптомы: * Темный цвет * Белый кал * Отказ от питания * Опухшее брюхо, также возможно исхудание Часто у цихлид восточноафриканских: Trophaeus; также дискуса Возбудитель:жгутиковые, живут в желудке и в передней кишке, образование гранулём (=узлов) в стенке кишки Часто безвредны, однако могут проникать в печень, селезенку и жировую ткань, тогда очень опасны. Жгутиковые имеют длинную тонкую форму и быстро передвигаются. При определенных обстоятельствах они находятся также внутри клеток тела рыб. Длина: 10-20 мкм. |
||
|
|
|
#1027 | |||||||||||||||||
|
FORUM USER
Ország:
![]() Csatlakozott: 2006-05-07
Hobbi: Sügerek,elektronika,számítástechnika,autók
Összes hozzászólás: 77
Képek: 3 |
||||||||||||||||||
|
|
#1028 | ||
|
SUPERMOD
Ország:
![]() Csatlakozott: 2005-03-05
Hobbi: Sakk, klarinét, élőlények...
Összes hozzászólás: 1.030
|
halgümőkór: szerintem akár 100 évig, még a medence kiszáradása után is... lévén egy szaprofita -lebontó- csoport! ami nem csak a vizekben, de a talajban is megél...
"Post 1983(...) Említést tesz a bakteriális eredetű halbetegségekről, köztük az Mycobacteriumok által okozott halgümőkórról. Legtöbbjük szaprofita és a vizekben és a talajban egyaránt előfordulnak. Megbetegedést legtöbbször csak akkor okoznak, ha a halak ellenállóképessége gyengül és tömeges a baktériuminvázió" /Keresztesi/ Martin: babelfish.altavista.com át tudja rakni angolra... a szer elvileg elöli a Cryptobia flagelláta alakjait... Utoljára módosítva: Brekk által : 2008-10-30 08:14. |
||
|
|
|
#1029 | ||
|
FORUM USER
Ország:
![]() Csatlakozott: 2007-04-04
Hobbi: rászoruló embereknek segítek (nem anyagilag:-))
Összes hozzászólás: 51
|
Talán visszaolvasva ezt kellett volna kipróbálni.....még mindíg létezik ha jól tudom, ez a "csodatabletta", bár ha jól tudom hatóanyaga egészen hasonlít a S. flagellolra ami szintén új szer.
|
||
|
|
|
#1030 | ||
|
Fórumtag
Ország:
![]() Csatlakozott: 2008-10-05
Összes hozzászólás: 6
|
Sziasztok!
Egy megbízható módszerre lenne szükségem, ugyanis a sügereim dörgölőznek a talajhoz és egyéb tereptárgyakhoz. Két napja kezdték. Részleges vízcsere és só? Tud-e valaki tanáccsal szolgálni? Előre is köszönöm Utoljára módosítva: fekoe által : 2008-11-13 12:52. |
||
|
![]() |
| Könyvjelzők |
| Címkék |
| halbetegségek, karanténok |
| Téma eszközök | |
| Megjelenítési módok | |
|
|
LinkBacks (?)
LinkBack a következő témához: http://forum.cichlids.hu/halbetegsegek-es-rendellenessegek/23-halbetegsegek-karantenok.html
|
||||
| Szerző: | Hely | Típus | Dátum | |
| • Téma megtekintése - Halas szobám | Ez a téma | Refback | 2010-02-17 20:48 | |
| Halbetegségek fórum - www.akvarista.hu | Post #871 | Refback | 2010-02-17 18:55 | |
| Halbetegségek fórum - www.akvarista.hu | Post #871 | Refback | 2010-02-16 10:59 | |
| Halbetegségek fórum - www.akvarista.hu | Post #871 | Refback | 2010-02-13 12:57 | |
| Halbetegségek fórum - www.akvarista.hu | Post #871 | Refback | 2010-02-13 12:19 | |
| *...és az AkváriumMagazin.hu kihelyezett tagozata • Téma megtekintése - Halas szobám | Ez a téma | Refback | 2009-04-16 12:04 | |
| *...és az AkváriumMagazin.hu kihelyezett tagozata • Téma megtekintése - Halas szobám | Ez a téma | Refback | 2009-04-15 07:57 | |