Magyarország legnagyobb afrikai sügeres fóruma

For English Visitors Támogatás

Vissza   Magyarország legnagyobb afrikai sügeres fóruma > AKVARISZTIKA > HALBETEGSÉGEK és RENDELLENESSÉGEK

Válaszol

LinkBack (7) Téma eszközök Megjelenítési módok
Régi 2008-10-06, 16:46   #1001
FORUM USER

macracantha logója

Információk
Ország: Ország

Hobbi: próbálom felcsigázni az érdeklődésemet vmi iránt..
Összes hozzászólás: 224
Blogbejegyzés: 71
Üzenetküldés
Gondok..

A fentieken túl (nem megfelelő vízminőség, búvóhelyek hiánya, stb.) azért még számos egyéb zavaró tényező is befigyelhet. Pl. túl világos színű talaj, túl erős megvilágítás, csekély létszám, egyebek.. A létszám bővítése mindenféleképpen indokolt (jelentős stresszcsökkentő faktor az ifjoncoknál), akár új fajokkal is bővítheted a palettát. Ivadékok, de még fiatal növendék halak esetében is elégséges a 200 lityi (természetesen megfelelő szűrés, levegőztetés mellett), viszont az tény, hogy a fejlődésükkel párhuzamosan később indokolt lehet a megfelelő szelekció. Ezeken túl etess gyakrabban, kis mennyiségeket; pl a delfinek kimondottan mohók e téren, lehet hogy ez is segítene abban, hogy hozzák a normál viselkedésmintáikat!
Egyébmacracantha nem elérhető  
Válaszol idézettel
Régi 2008-10-06, 18:42   #1002
CMAE TAG

legendas logója

Információk

Hobbi: Halak, boksz
Összes hozzászólás: 586
Képek: 25

Üzenetküldés

Idézet:
Hozzászólás megtekintése
Szia Legendas!

Szóval szerinted csak a belső szűrő elégtelen teljesítménye miatt lehet az a jól látható stressz?
Nem, sok egyéb probléma van még ott, amiket páran leírtak, de szűrd ki belőlük a lényeget, mert van bennük túlzás is...
Régi 2008-10-06, 20:11   #1003
Fórumtag

fekoe logója

Információk

Összes hozzászólás: 6
Üzenetküldés

Köszönöm a sok segítséget, most már tisztább a kép...
Egyébfekoe nem elérhető  
Válaszol idézettel
Régi 2008-10-06, 20:52   #1004
FORUM USER

Zebu logója

Információk

Hobbi: No 1. a fiunk és utána a többi: A strange love, a felesííg, a barátok, halak és a fotózás
Összes hozzászólás: 231
Képek: 13

Üzenetküldés

Idézet:
Hozzászólás megtekintése
a hal egyik szeme behomályosodott, beszürkült, mintha vékony szürke hályog jött volna rá.
Nálam volt már ilyen egy császárral és egy delfinnel. (legalábbis ha olyan amire gondolok) Arra gyanakodtam, hogy a szállítás közben sérült meg nekik és helyre jött 1-2 hét alatt magától. Én nem szedtem ki, mert evett, nem volt semmi baja, csak hályog volt rajta

Bár az is lehet, hogy stressz, vagy a hirtelen élőhely, víz változás okozhatta. Konkrétan nem tudom, de nálam magától helyrejött. Jó lenne látni róla képet, mert pl az egyik iceberg csajomnak is hályogos lett a szeme, csak neki a hím harapta meg és végül tépte ki, amibe belepusztult...

Kifejlett halról van szó? Frissen szerezted?
Régi 2008-10-06, 20:57   #1005
FORUM USER

babylon logója

Információk

Hobbi: Családom, akvarisztika, akvarisztika, akvarisztika, old timer autók modellezése
Összes hozzászólás: 281
Üzenetküldés

Idézet:
Hozzászólás megtekintése
200 Liter a medence, belső szűrő szerintem elegendő teljesítményű, szettben volt hozzá, 25-26 C fok, egy nap egyszer etetek, amennyit gyorsan megesznek, igen sóztam a vizet, két hét után cseréltem is 20%ot, tetra 5in1 gyorsteszttel néztem a vizet és csak a ph volt magas (kb 8.5), halak érkezési sorrendje: 1db milomo 1 hét múlva 4 delfin és 2 yellow utána megint egy hét múlva 4 db citromsügér. A yellow csak csúnyább volt mikor meghoztam. Azóta sötétebb lett, de tudtommal ezek fiatal egyedek. Fagyasztott vörösszúnyoglárvát és sera garnélás sügértápot kaotak eddig.
Szia fekoe,

Én az étrendet is átgondolnám....valamint az aljzatot sürgősen kicserélném, mert hosszútávon még sok gondot fog okozni -és a halaid sem fogják komálni.
A többit már megírták a kollégák.

Sok sikert,

Babylon
Egyébbabylon nem elérhető  
Válaszol idézettel
Régi 2008-10-23, 16:33   #1006
FORUM USER

shirasaya logója

Információk

Hobbi: PS3, HD, szamuráj kardok, most már sügér
Összes hozzászólás: 8
Üzenetküldés
algásodás

sziasztok

lecseréltem a világítást egy 36w fehér neonra

egyből elkezdett algásodni minden, nekem tetszik így, de ez nem ártalmas a halaknak? a víznek??
barna alga fedi a hátteret és a köveket
üdv
peti
Egyébshirasaya nem elérhető  
Válaszol idézettel
Régi 2008-10-24, 01:37   #1007
FORUM USER

macracantha logója

Információk

Hobbi: próbálom felcsigázni az érdeklődésemet vmi iránt..
Összes hozzászólás: 224
Blogbejegyzés: 71
Üzenetküldés
barna alga

Szia!

Ha a burjánzó algaszőnyegen a barna az uralkodó szín, az többek között éppen a kellő mértékű megvilágítás hiányára utal. De ha az algaképződés mértéke túlzott méreteket ölt; akkor más is van a háttérben. Az ok pedig a víz minőségében keresendő..
Egyébmacracantha nem elérhető  
Válaszol idézettel
Régi 2008-10-24, 16:53   #1008
FORUM USER

Kiccsávó logója

Információk

Hobbi: Akvárium, sport
Összes hozzászólás: 409
Üzenetküldés

Szia,

Valszeg stressz lehetett. Vagy a szállítás miatt, vagy az új környezet meg társak.
Szerintem...

Üdv,
t

A Malawi-huszár
EgyébKiccsávó nem elérhető  
Válaszol idézettel
Régi 2008-10-24, 17:05   #1009
CMAE TAG

AquaDekor logója

Információk

Hobbi: Halak minden mennyiségben... na és a horgászat!
Összes hozzászólás: 167
Képek: 10

Üzenetküldés

Idézet:
Hozzászólás megtekintése
---így is járhat sajnos az ember.

Hétfőn Budapesten egy sügeres boltban vettem 10en valahány kis tropheust, beállt, normális paraméterekkel rendelkező vízbe tettem, és napi 3 kicsi trophi pusztult el. Először kapkodták a levegőt, majd kicsit színetelek lettek, és reggelre mindíg pecáztam ki az elhullott állatokat.
Hát a szívinfarktus majd rám jött, de úgy látszik sajnos benne van a pkliban egy egy ilyen "biznisz" is.Érdekes a többi halnak semmi baja.
Azért szomorú!
Aklimatizációs gondok... Mennyit járattad elötted a vizet? Mit kaptak enni? Mik mellé kerültek és hogyan? Kicsit több info kéne...
EgyébAquaDekor nem elérhető  
Válaszol idézettel
Régi 2008-10-26, 13:44   #1010
SUPERMOD

Brekk logója

Információk

Hobbi: Sakk, klarinét, élőlények...
Összes hozzászólás: 1.028
Üzenetküldés
....................

Hidrogén peroxid 30%-os, technikumi. Vízre és Oxigénre bomlik, nem kell ennél jobb...
Egy-1,5 evőkanál 500liter vízre, amit mozgatsz. Másnap egy pár kristály kálium permanganát(ha tudsz szerezni, ha nem, akkor pl. kiveszel egy keveset és metilénkéket csepegtetsz hozzá vagy xantát vagy valami színes vízkezelőt, aminek elveszi a színét, ha még van aktív peroxid), ha az barna víz alatti köddel elfüstöl, akkor várni +1 napot, amíg a lilás csík le nem ér a medence aljáig (ekkor már eloxidállt az egész peroxid, ha ez másnapra sem következik be, akkor némi citromlét öntesz bele...vagy lecseréled ezt a fertőtlenítő vizet), hátterezettlennél erősen permanganátozok és arra rá a peroxidot pár nap után, majd vissza kevés kálium tesztelni, közben a talajt átkavarom...
Egyéb Brekk elérhető  
Válaszol idézettel
Válaszol

Könyvjelzők

Címkék
halbetegségek, karanténok

« - | - »
Téma eszközök
Megjelenítési módok

Hozzászólás szabályai
Új témákat nem hozhat létre
Válaszokat nem küldhet
Fájlokat nem csatolhat
A hozzászólásait nem módosíthatja

BB code : bekapcsolva
Pofik bekapcsolva
Az [IMG] kód bekapcsolva
A HTML kód kikapcsolva
Trackbacks are bekapcsolva
Pingbacks are bekapcsolva
Refbacks are bekapcsolva

LinkBacks (?)
LinkBack a következő témához: http://forum.cichlids.hu/halbetegsegek-es-rendellenessegek/23-halbetegsegek-karantenok.html
Szerző: Hely Típus Dátum
• Téma megtekintése - Halas szobám Ez a téma Refback 2010-02-17 20:48
Halbetegségek fórum - www.akvarista.hu Post #871 Refback 2010-02-17 18:55
Halbetegségek fórum - www.akvarista.hu Post #871 Refback 2010-02-16 10:59
Halbetegségek fórum - www.akvarista.hu Post #871 Refback 2010-02-13 12:57
Halbetegségek fórum - www.akvarista.hu Post #871 Refback 2010-02-13 12:19
*...és az AkváriumMagazin.hu kihelyezett tagozata • Téma megtekintése - Halas szobám Ez a téma Refback 2009-04-16 12:04
*...és az AkváriumMagazin.hu kihelyezett tagozata • Téma megtekintése - Halas szobám Ez a téma Refback 2009-04-15 07:57

A pontos idő 15:36 , a GMT +1 időzóna szerint.