![]() |
| For English Visitors | Támogatás |
|
||||||||
|
| Regisztráció | Blogok | Súgó | Taglista | Naptár | Keresés | Az elmúlt 24 óra üzenetei | Fórumokat olvasottnak jelöli | Chat |
![]() |
|
|
LinkBack (7) | Téma eszközök | Megjelenítési módok |
|
|
#1001 | ||
|
FORUM USER
|
A fentieken túl (nem megfelelő vízminőség, búvóhelyek hiánya, stb.) azért még számos egyéb zavaró tényező is befigyelhet. Pl. túl világos színű talaj, túl erős megvilágítás, csekély létszám, egyebek.. A létszám bővítése mindenféleképpen indokolt (jelentős stresszcsökkentő faktor az ifjoncoknál), akár új fajokkal is bővítheted a palettát. Ivadékok, de még fiatal növendék halak esetében is elégséges a 200 lityi (természetesen megfelelő szűrés, levegőztetés mellett), viszont az tény, hogy a fejlődésükkel párhuzamosan később indokolt lehet a megfelelő szelekció. Ezeken túl etess gyakrabban, kis mennyiségeket; pl a delfinek kimondottan mohók e téren, lehet hogy ez is segítene abban, hogy hozzák a normál viselkedésmintáikat
! |
||
|
|
|
#1002 | ||
|
CMAE TAG
Ország:
![]() |
Nem, sok egyéb probléma van még ott, amiket páran leírtak, de szűrd ki belőlük a lényeget, mert van bennük túlzás is...
|
|
#1003 | ||
|
Fórumtag
Ország:
![]() Csatlakozott: 2008-10-05
Összes hozzászólás: 6
|
Köszönöm a sok segítséget, most már tisztább a kép...
|
||
|
|
|
#1004 | ||
|
FORUM USER
Ország:
![]() Csatlakozott: 2007-02-05
Hobbi: No 1. a fiunk és utána a többi: A strange love, a felesííg, a barátok, halak és a fotózás
Összes hozzászólás: 231
Képek: 13 |
Nálam volt már ilyen egy császárral és egy delfinnel. (legalábbis ha olyan amire gondolok) Arra gyanakodtam, hogy a szállítás közben sérült meg nekik és helyre jött 1-2 hét alatt magától. Én nem szedtem ki, mert evett, nem volt semmi baja, csak hályog volt rajta
Bár az is lehet, hogy stressz, vagy a hirtelen élőhely, víz változás okozhatta. Konkrétan nem tudom, de nálam magától helyrejött. Jó lenne látni róla képet, mert pl az egyik iceberg csajomnak is hályogos lett a szeme, csak neki a hím harapta meg és végül tépte ki, amibe belepusztult... Kifejlett halról van szó? Frissen szerezted?
|
|
|
#1005 | ||
|
FORUM USER
Ország:
![]() Csatlakozott: 2005-08-22
Hobbi: Családom, akvarisztika, akvarisztika, akvarisztika, old timer autók modellezése
Összes hozzászólás: 281
|
Én az étrendet is átgondolnám....valamint az aljzatot sürgősen kicserélném, mert hosszútávon még sok gondot fog okozni -és a halaid sem fogják komálni. A többit már megírták a kollégák. Sok sikert, Babylon |
||
|
|
|
#1006 | ||
|
FORUM USER
Ország:
![]() Csatlakozott: 2008-08-17
Hobbi: PS3, HD, szamuráj kardok, most már sügér
Összes hozzászólás: 8
|
sziasztok
lecseréltem a világítást egy 36w fehér neonra egyből elkezdett algásodni minden, nekem tetszik így, de ez nem ártalmas a halaknak? a víznek?? barna alga fedi a hátteret és a köveket üdv peti |
||
|
|
|
#1007 | ||
|
FORUM USER
Ország:
![]() Csatlakozott: 2007-11-19
Hobbi: próbálom felcsigázni az érdeklődésemet vmi iránt..
Összes hozzászólás: 224
Blogbejegyzés: 71
|
Szia!
Ha a burjánzó algaszőnyegen a barna az uralkodó szín, az többek között éppen a kellő mértékű megvilágítás hiányára utal. De ha az algaképződés mértéke túlzott méreteket ölt; akkor más is van a háttérben. Az ok pedig a víz minőségében keresendő.. |
||
|
|
|
#1008 | ||
|
FORUM USER
Ország:
![]() Csatlakozott: 2006-07-28
Hobbi: Akvárium, sport
Összes hozzászólás: 409
|
Szia,
Valszeg stressz lehetett. Vagy a szállítás miatt, vagy az új környezet meg társak. Szerintem... Üdv, t
|
|
#1009 | ||
|
CMAE TAG
Ország:
![]() Csatlakozott: 2008-01-28
Hobbi: Halak minden mennyiségben... na és a horgászat!
Összes hozzászólás: 167
Képek: 10 |
|
||
|
|
|
#1010 | ||
|
SUPERMOD
Ország:
![]() Csatlakozott: 2005-03-05
Hobbi: Sakk, klarinét, élőlények...
Összes hozzászólás: 1.028
|
Hidrogén peroxid 30%-os, technikumi. Vízre és Oxigénre bomlik, nem kell ennél jobb...
Egy-1,5 evőkanál 500liter vízre, amit mozgatsz. Másnap egy pár kristály kálium permanganát(ha tudsz szerezni, ha nem, akkor pl. kiveszel egy keveset és metilénkéket csepegtetsz hozzá vagy xantát vagy valami színes vízkezelőt, aminek elveszi a színét, ha még van aktív peroxid), ha az barna víz alatti köddel elfüstöl, akkor várni +1 napot, amíg a lilás csík le nem ér a medence aljáig (ekkor már eloxidállt az egész peroxid, ha ez másnapra sem következik be, akkor némi citromlét öntesz bele...vagy lecseréled ezt a fertőtlenítő vizet), hátterezettlennél erősen permanganátozok és arra rá a peroxidot pár nap után, majd vissza kevés kálium tesztelni, közben a talajt átkavarom... |
||
|
![]() |
| Könyvjelzők |
| Címkék |
| halbetegségek, karanténok |
| Téma eszközök | |
| Megjelenítési módok | |
|
|
LinkBacks (?)
LinkBack a következő témához: http://forum.cichlids.hu/halbetegsegek-es-rendellenessegek/23-halbetegsegek-karantenok.html
|
||||
| Szerző: | Hely | Típus | Dátum | |
| • Téma megtekintése - Halas szobám | Ez a téma | Refback | 2010-02-17 20:48 | |
| Halbetegségek fórum - www.akvarista.hu | Post #871 | Refback | 2010-02-17 18:55 | |
| Halbetegségek fórum - www.akvarista.hu | Post #871 | Refback | 2010-02-16 10:59 | |
| Halbetegségek fórum - www.akvarista.hu | Post #871 | Refback | 2010-02-13 12:57 | |
| Halbetegségek fórum - www.akvarista.hu | Post #871 | Refback | 2010-02-13 12:19 | |
| *...és az AkváriumMagazin.hu kihelyezett tagozata • Téma megtekintése - Halas szobám | Ez a téma | Refback | 2009-04-16 12:04 | |
| *...és az AkváriumMagazin.hu kihelyezett tagozata • Téma megtekintése - Halas szobám | Ez a téma | Refback | 2009-04-15 07:57 | |