![]() |
| For English Visitors | Támogatás |
|
||||||||
|
| Regisztráció | Blogok | Súgó | Taglista | Naptár | Keresés | Az elmúlt 24 óra üzenetei | Fórumokat olvasottnak jelöli | Chat |
![]() |
|
|
LinkBack (11) | Téma eszközök | Megjelenítési módok |
|
|
#7761 | ||
|
CMAE TAG
|
5évvel ezelött óta nagyon sokminden megváltozott, a halállományunk nagyjából 90%-a lecserélődött, megújult! Hüllők terén sok változás sajnos nem történt. Viszont lassan 2 éve nyitva van az Éjszaka házunk is ahol szabadon repkedő denevérekkel is találkozhattok. Hogy csalódás vagy meglepetés senkit ne érjen nézzetek körül kicsit a honlapunkon is : www.pecszoo.hu
|
||
|
|
|
#7762 | ||||||||||||||||||
|
FORUM USER
Ország:
![]() |
Végre elkészült a 600-asom
Hétvégén Acei fórumtárs nagy segédletével összedobtuk, bár maga a beszerzés, tervezés, csövezés kb április óta megy. Hálás köszönet Pecásnak (szűrőaksi), Aceinak és Zsebének. Pár adat: 165*60*65 brutto 640l. Szűrés oldalpolc ülepítővel, mattennel, homkszűrővel, 2500l/h pumpa. Még egyszer köszi Pecás! ![]() Visszavezetésre esőztetés + porlasztás (igény szerint). Leszívó 2 db 50-es cső, szintkülönbség nincs 1cm. Indításhoz, az ülepítőbe kanalaztuk Acei külső szűrőjéből a szmötyit. Nálam is behomályosodott a homokszűrő miatt feltehetően, bár atomra kimostuk a homokot, már kezd tisztulni. Ma betelepítettem egy csapat M. Mainganot, ill Lab. Mbambát. Hétfőn még jön a többi hal is bele.
|
|
#7763 | ||
|
FORUM USER
Ország:
![]() |
+képek, ezek maiak még kicsit homályos...
|
|
#7764 | ||
|
FORUM USER
Ország:
![]() Csatlakozott: 2007-11-11
Hobbi: Horgászat, kertészkedés,sügerek
Összes hozzászólás: 163
|
Nagyon szép lett! Grat!
Az elzáró előtti csőnek aminek a végén van egy T ág, annak mi a feladata?
|
|
|
#7766 | ||
|
Guest
Összes hozzászólás: n/a
|
|
||
|
|
|
#7767 | ||
|
FORUM USER
Ország:
![]() Csatlakozott: 2008-02-29
Hobbi: Díszhal, zene, mozgás, motor
Összes hozzászólás: 26
|
Miért jobb az oldalpolcos, mintha az eredeti akváriumon belül lett volna megoldva? Nem akadékoskodni, tanulni szeretnék.
Utoljára módosítva: Csababá által : 2009-11-16 05:31. Oka: központozás |
||
|
|
|
#7768 | ||
|
FORUM USER
Ország:
![]() Csatlakozott: 2007-11-11
Hobbi: Horgászat, kertészkedés,sügerek
Összes hozzászólás: 163
|
Több hely marad a halaknak, takarítani könnyebb, praktikusabb.
![]()
|
|
|
#7769 | ||
|
FORUM USER
Ország:
![]() Csatlakozott: 2007-08-07
Hobbi: Akvarisztika, Internet, Konzol
Összes hozzászólás: 43
|
Gratulálok én is szép lett!
Amire figyelj "szerintem" ilyen kövek vannak nekem is én trofheusokat tartok, s nekem a legnagyobb problémám hogy ezek a kövek egyenetlen felületéhez ahol találkozik a homokkal s még alatta is rengetek sz...r áll meg! Hiába van jó szűrő. Elkezdtem kerek kövekkel telepakolni az aksi egyik oldalát, azóta nincs ilyen gond, hiába van jó szűrőm nem szedte ki. Nekem ez volt a tapasztalatom sajnos. De az is lehet valamit én csináltam sz.rul. Sok sikert hozzá bármi is lesz benne, még egyszer gratula. |
||
|
|
|
#7770 | ||
|
CMAE V.I.P. USER
Ország:
![]() |
Sziasztok!
Az összegyűlő mulmmal kapcsolatban szeretném tanácsolni maláj tornyoscsigák betelepítését. Az összegyűlő szerves törmeléket, kajamaradékot, halsz*rt bedolgozzák a talajba. A talajban élő lebontó baktériumok elvégzik a lebontást, a növények pedig felhasználják a bomlástermékeket. A csigák egyébként teljesen ártalmatlanok, káros hatásukat/tulajdonságukat nem ismerem. Esetleges túlszaporodásuk esetén egy a homok átrostálásával (halkifogó háló használata), egy nagyobb darab uborkaszelet segítségével könnyen csökkenthető a számuk. Megjegyzem nekem eddigi pályafutásom utolsó 6-8 évében minden akváriumomban voltak, olyanban is ahol csak garnélák és kandicsrákok voltak, mégsem szaporodtak túl. Az is igaz, hogy láttam olyat is, ahol meg "élő talaj" volt, szinte az egész csigákból állt. Godolom ez is olyan "ahány ház, annyi szokás" dolog. ![]()
![]() |
| Könyvjelzők |
| Címkék |
| kötetlen, mindenkinek, téma |
| Téma eszközök | |
| Megjelenítési módok | |
|
|