Magyarország legnagyobb afrikai sügeres fóruma

For English Visitors Támogatás

Vissza   Magyarország legnagyobb afrikai sügeres fóruma > AKVARISZTIKA > ÁLTALÁNOSSÁGBAN AZ AFRIKAI SÜGEREKRŐL

Válaszol

LinkBack (11) Téma eszközök Megjelenítési módok
Régi 2008-01-04, 19:21   #5031
Fet
FORUM USER

Fet logója

Információk
Ország: Ország

Hobbi: Akvárium, horgászat, kert
Összes hozzászólás: 230
Képek: 9

Üzenetküldés
vízcsere

Raktam fel két képet egy olyan gyors csatlakozóról amivel minden féle lakásban lévõ csaphoz (mosdo, fürdõkád, mosogato,..) hozzá tudjátok illeszteni, majd utánna csak rákell csatlakozni egy bármely boltban beszerezhetõ gyorscsatlakozóval.
Nekem nagyan szimpi mert nem csöpög, tökéletesen zár és utánna teljes nyomáson lehet töltteni az akváriumot egy hosszú slag segítségével (persze ha nem kloros a vized( )
Én ezt eddig csak egy féle boltban láttam árulni és ez volt a Bric....re, olyan 1200 Ft körüli áron.
Csatolt képek
Fájl típus: jpg DSCF2013.jpg (333,8 KB, 54 olvasás)
Fájl típus: jpg DSCF2014.jpg (149,8 KB, 54 olvasás)
+36-30-740-4489
EgyébFet nem elérhető  
Válaszol idézettel
Régi 2008-01-04, 21:55   #5032
FORUM USER

dumcsi7 logója

Információk

Hobbi: Film, Informatika, Foci-Sport,Biciklizés,Autók, na és persze a drága akváriumom!!!
Összes hozzászólás: 116
Képek: 2

Üzenetküldés
re

Idézet:
Hozzászólás megtekintése
Hello

A halaimat naponta 2x etetem ez elgendõ vagy sok? elég volna naponta 1x etetni õket?
ha igen akkor reggel vagy este lenne jobb? reggel koán megyek este pedig kb 5-6 felé tunám etetni mit válasszak???

csukacsaba

én személy szerint 1-szer etetek 18-18h30 között, ritkán kapnak 1 minimálisat 3-4 körül de tényleg csak annyit h fél perc és megették.Szépek a halak, viselkedésük természetes.Eddig hátrányát nem tapasztaltam.Ja a világitás 21h30-kor kapcsol ki.
Egyébdumcsi7 nem elérhető  
Válaszol idézettel
Régi 2008-01-04, 22:13   #5033
CMAE KÖZGYŰLÉSI TAG

Pecás logója

Információk

Hobbi: földmérés, horgászat, kirándulás, játszószobám bütykölése...
Összes hozzászólás: 919
Blogbejegyzés: 7
Üzenetküldés
mulm, meg egyebek

Sok jó ötlet "hangzott el", én is alkalmaztam pl a "porszívót", viszont mióta a tornyos csigák kellõen elszaporodtak, minimális a mulm, pedig nem porszívózok. Javaslom, akinek nincs próbáljátok ki.
A vízcserét én is a zuhanycsõ helyére csatlakoztatott slaggal odom meg legalább egy éve: hibátlan, gyors, egyszerû.
Régi 2008-01-05, 00:28   #5034
FORUM USER

methodman logója

Információk

Hobbi: halak, számítógép, internet, mindenféle sport: foci,tenisz,hárombetûs amerikai sportágak(nfl
Összes hozzászólás: 24
Üzenetküldés
ragasztó, etetés

Idézet:
Hozzászólás megtekintése
Sziasztok!

Szeretnék tanácsot kérni, hogy ki hogy szokta ragasztás után lezárni a szilikonkinyomót, hogy utána ne száradjon be. Nekem már többször száradt be, akár szigetelõszalaggal, akár mással ragasztottam be.

Üdv:

Zoli
Szia, ha még nem késtem el akkor én is csatlakoznék itomy hozzászólásához, mivel én is mindig egy csavarrral oldom meg azt, hogy ne száradjon be és késõbb újra, egyszerûen lehessen használni a ragasztót.

Általánosságban pedig az etetéshez csak annyit fûznék hozzá, hogy én is naponta kétszer etetek elõször csak nagyon keveset a nappali órákban (v.milyen lemezes kaját), másodszor viszont már többet adok nekik általában a villany lekapcsolódása elött kb. egy órával, itt már változatosabb az étrend, persze kerülve a túletetést.

Üdv

Péter
Egyébmethodman nem elérhető  
Válaszol idézettel
Régi 2008-01-05, 11:04   #5035
kizzo
Guest

kizzo logója

Információk

Összes hozzászólás: n/a
Üzenetküldés
minõség?

Király!

Mit értesz az alatt, hogy "jo minõségü halak eladok!!!! "? Mitõl lehet egy hal jó minõségû? Netán arra gondolsz, hogy jó vérvonalból, szép törzsbõl valók és optimális körülmények közt nevelted õket?

Más: Régebben, mikor még csak egy 280 literes akváriumom volt, úgy szerettem volna a már meglévõ Aulonocara változat mellé még egy másikat is(asszem, konkrétan a maylandi vagy a kandeensis után áhítoztam még a meglévõ maleri mellé), de mindig attól féltem, hogy összeívnak egyrészt. Te ezt hogy oldod meg? Látom, a kilences képen egy helyen két faj is van nálad.

Elõre is köszi!

Zoli

Válaszol idézettel
Régi 2008-01-05, 12:36   #5036
FORUM USER

Emperor_ logója

Információk

Hobbi: számítógép, aquarisztika, elborult zenék, sziklakert, vízinövények
Összes hozzászólás: 856
Képek: 7

Üzenetküldés

Idézet:
Hozzászólás megtekintése
melanochromis johanni...
A felrakott képen egy Melanochromis cyaneorhabdos "Maingano" van... Szerintem.
Régi 2008-01-05, 13:58   #5037
FORUM USER

mrno logója

Információk

Hobbi: akvarisztika, Internet, MOHAA, zene (rock/metal), filmek, csocsó, röplabda...
Összes hozzászólás: 393
Képek: 16

Blogbejegyzés: 1
Üzenetküldés

Nekem is ez jutott elõször eszembe, mikor megnéztem a képet, de nem biztos, hogy igazad van! Lehet, hogy johannii...
Nagyon nehéz ezt a két fajt megkülönböztetni! Van, aki szerint csak annyi a különbség, hogy fekete vagy sötétkék az alapszín...
Egyértelmûen kiderülne a válasz, ha a kolléga leírná, hogy hogy néz ki a nõstény!

"Söröm? Rumom?"
Egyébmrno nem elérhető  
Válaszol idézettel
Régi 2008-01-05, 14:58   #5038
Adminisztrátor

tuttobene logója

Információk

Hobbi: Fotózás, Búvárkodás, Utazás, www.virtualwords.eu
Összes hozzászólás: 1.896
Képek: 232

Elismerések

Üzenetküldés
Post szat gyanta...a megoldás?

Szevasz Kiraly és Kizzo,

"szerintem a vizzel van a baj valószinûleg magas a nitrittartalom! (a rendszeres vizcsere megoldaná a problémát,vagy Sinkoéknál kapható mügyanta ami leköti az ammóniát,nitrátot és nitritet)"

Nos a fentiben Kizzo lefogyott halai számára szerintem nincs megoldás, meg is magyaráznám a nézõpontomat, már amiért én úgy gondolom, hogy szerintem semmiképp nem lehet a nitrit a probléma. Pár téves, vagy tévesen hitt dolgot is véltem felfedezni, de lehet, hogy csak félreértettem.

- A nitrit a halakra nézve erõsen mérgezõ, ha állandóan és rendszeresen magas lenne a nitrittartalom, akkor a halak már nem élnének Kizzo aksijában.

- A nitritnek szerintem nincs köze a hal lefogyásához, sõt nitritmérgezés esetében a halak agóniába esnek, nem is esznek... Kizzo halai esznek, írta, másrészt feltételezem, hogy mivel hosszú ideje afrikai sügerezik, rájött már arra is, hogy a megfelelõ szûréstechnika a legfontosabb.

- A rendszeres vízcsere a magas nitrit esetében nem oldaná meg a problémát, mivel csak a tüneteket "kezeli", a nitrit koncentrációt higítja. Veszélyes gondolat vízcserével helyettesíteni egy jó szûréstechnikát, hiszen a halak életével játszanánk.

- Magas nitrit esetében talán kielégítõ és megfelelõ szûréstechnika a megoldás, de a szat gyanta semmiképpen.

- Ha jó tudom, és emlékeim nem csalnak, akkor a szat gyanta gyártójával folytatott telefonbeszélgetésembõl úgy rémlik, hogy a szat gyanta nem köti meg a nitritet, az ammóniát sem, hanem a nitrátgyököket köti meg, így a víz elszínezõdését részben meg lehet akadalyozni, és a nitráttartalom csökkentését el lehet lehet érni átmenetileg (mert ugyebár a gyanta telítõdik).

Kizzo problémája esetében (elég csúnyán néz ki a hal) javasolnám ELSÕ KÖRBEN az etetett eleségek felülvizsgálatát, fõleg a fagyasztott eleség tekintetében, ahol vagy akár régi vagy akár rossz minõségû kevés tápanyagot tartalmaz?

Remélem segít.

Üdv.
Régi 2008-01-05, 15:01   #5039
Fórumtag

zoolee logója

Információk

Hobbi: akvarisztika, kutyák
Összes hozzászólás: 30
Üzenetküldés

johannija van.Megkérdeztem a nõstények sárgák.
Egyébzoolee nem elérhető  
Válaszol idézettel
Régi 2008-01-05, 15:04   #5040
CMAE TAG

axe125 logója

Információk

Hobbi: foci,sügerek,póker
Összes hozzászólás: 181
Üzenetküldés
lefogyott hal

Az is lehet hogy bélparazita.
Egyébaxe125 nem elérhető  
Válaszol idézettel
Válaszol

Könyvjelzők

Címkék
kötetlen, mindenkinek, téma

Téma eszközök
Megjelenítési módok

Hozzászólás szabályai
Új témákat nem hozhat létre
Válaszokat nem küldhet
Fájlokat nem csatolhat
A hozzászólásait nem módosíthatja

BB code : bekapcsolva
Pofik bekapcsolva
Az [IMG] kód bekapcsolva
A HTML kód kikapcsolva
Trackbacks are bekapcsolva
Pingbacks are bekapcsolva
Refbacks are bekapcsolva

LinkBacks (?)
LinkBack a következő témához: http://forum.cichlids.hu/altalanossagban-az-afrikai-sugerekrol/10-altalanossagban-az-afrikai-suger-akvarisztikarol.html
Szerző: Hely Típus Dátum
Recent Came From Activity (Aquarius tubanti nieuw) Ez a téma Refback 2010-05-03 07:25
lewenter.com - Szörcs kereső Ez a téma Refback 2010-04-27 17:07
Teller Laatste 50 bezoekers: Belstat MAX Nederland gratis website statistieken, tellers, web site analyse, bezoek Ez a téma Refback 2010-02-14 21:44
Helder Stats, uw internet statistieken! Ez a téma Refback 2009-12-10 11:55
Recent Came From Activity (Aquarius tubanti nieuw) Ez a téma Refback 2009-12-03 18:53
Recent Came From Activity (Aquarius tubanti nieuw) Ez a téma Refback 2009-10-28 07:31
Echte Ungarische Biotop | NIGRO AKVARISZTIKAI BLOGJA Ez a téma Refback 2009-08-29 20:08
Hogyan nézzük a YouTube videókat jobb minőségben? - youtube, video, minőség, videolejátszás, videosmart, videó - hozzászólások 6/6 | VideoSmart Ez a téma Refback 2009-08-28 12:45
N-dee | NIGRO AKVARISZTIKAI BLOGJA Ez a téma Refback 2009-08-25 16:40
Egy nemrég, kifejezetten garnéláknak készített akváriumom képei | NIGRO AKVARISZTIKAI BLOGJA Ez a téma Refback 2009-08-24 11:25
Tál és növény választás Nature Biotophoz | NIGRO AKVARISZTIKAI BLOGJA Ez a téma Refback 2009-08-24 09:22

A pontos idő 18:31 , a GMT +1 időzóna szerint.