![]() |
| For English Visitors | Támogatás |
|
|
#5031 | ||||||
|
FORUM USER
|
Raktam fel két képet egy olyan gyors csatlakozóról amivel minden féle lakásban lévõ csaphoz (mosdo, fürdõkád, mosogato,..) hozzá tudjátok illeszteni, majd utánna csak rákell csatlakozni egy bármely boltban beszerezhetõ gyorscsatlakozóval.
Nekem nagyan szimpi mert nem csöpög, tökéletesen zár és utánna teljes nyomáson lehet töltteni az akváriumot egy hosszú slag segítségével (persze ha nem kloros a vized( )Én ezt eddig csak egy féle boltban láttam árulni és ez volt a Bric....re, olyan 1200 Ft körüli áron.
|
|
#5032 | ||
|
FORUM USER
Ország:
![]() Csatlakozott: 2007-06-21
Hobbi: Film, Informatika, Foci-Sport,Biciklizés,Autók, na és persze a drága akváriumom!!!
Összes hozzászólás: 116
Képek: 2 |
én személy szerint 1-szer etetek 18-18h30 között, ritkán kapnak 1 minimálisat 3-4 körül de tényleg csak annyit h fél perc és megették.Szépek a halak, viselkedésük természetes.Eddig hátrányát nem tapasztaltam.Ja a világitás 21h30-kor kapcsol ki. |
||
|
|
|
#5033 | ||
|
CMAE KÖZGYŰLÉSI TAG
Ország:
![]() Csatlakozott: 2006-09-01
Hobbi: földmérés, horgászat, kirándulás, játszószobám bütykölése...
Összes hozzászólás: 919
Blogbejegyzés: 7
|
Sok jó ötlet "hangzott el", én is alkalmaztam pl a "porszívót", viszont mióta a tornyos csigák kellõen elszaporodtak, minimális a mulm, pedig nem porszívózok. Javaslom, akinek nincs próbáljátok ki.
A vízcserét én is a zuhanycsõ helyére csatlakoztatott slaggal odom meg legalább egy éve: hibátlan, gyors, egyszerû.
|
|
#5034 | ||
|
FORUM USER
Ország:
![]() Csatlakozott: 2006-06-14
Hobbi: halak, számítógép, internet, mindenféle sport: foci,tenisz,hárombetûs amerikai sportágak(nfl
Összes hozzászólás: 24
|
Általánosságban pedig az etetéshez csak annyit fûznék hozzá, hogy én is naponta kétszer etetek elõször csak nagyon keveset a nappali órákban (v.milyen lemezes kaját), másodszor viszont már többet adok nekik általában a villany lekapcsolódása elött kb. egy órával, itt már változatosabb az étrend, persze kerülve a túletetést. Üdv Péter |
||
|
|
|
#5035 | ||
|
Guest
Összes hozzászólás: n/a
|
Király!
Mit értesz az alatt, hogy "jo minõségü halak eladok!!!! "? Mitõl lehet egy hal jó minõségû? Netán arra gondolsz, hogy jó vérvonalból, szép törzsbõl valók és optimális körülmények közt nevelted õket? Más: Régebben, mikor még csak egy 280 literes akváriumom volt, úgy szerettem volna a már meglévõ Aulonocara változat mellé még egy másikat is(asszem, konkrétan a maylandi vagy a kandeensis után áhítoztam még a meglévõ maleri mellé), de mindig attól féltem, hogy összeívnak egyrészt. Te ezt hogy oldod meg? Látom, a kilences képen egy helyen két faj is van nálad. Elõre is köszi! Zoli |
||
|
|
|
#5036 | ||
|
FORUM USER
Ország:
![]() Csatlakozott: 2004-11-30
Hobbi: számítógép, aquarisztika, elborult zenék, sziklakert, vízinövények
Összes hozzászólás: 856
Képek: 7 |
A felrakott képen egy Melanochromis cyaneorhabdos "Maingano" van... Szerintem.
![]()
|
|
#5037 | ||
|
FORUM USER
Ország:
![]() |
Nekem is ez jutott elõször eszembe, mikor megnéztem a képet, de nem biztos, hogy igazad van! Lehet, hogy johannii...
Nagyon nehéz ezt a két fajt megkülönböztetni! Van, aki szerint csak annyi a különbség, hogy fekete vagy sötétkék az alapszín... Egyértelmûen kiderülne a válasz, ha a kolléga leírná, hogy hogy néz ki a nõstény! ![]()
|
|
#5038 | ||
|
Adminisztrátor
Ország:
![]() Csatlakozott: 2004-11-21
Hobbi: Fotózás, Búvárkodás, Utazás, www.virtualwords.eu
Összes hozzászólás: 1.896
Képek: 232 |
Szevasz Kiraly és Kizzo,
"szerintem a vizzel van a baj valószinûleg magas a nitrittartalom! (a rendszeres vizcsere megoldaná a problémát,vagy Sinkoéknál kapható mügyanta ami leköti az ammóniát,nitrátot és nitritet)" Nos a fentiben Kizzo lefogyott halai számára szerintem nincs megoldás, meg is magyaráznám a nézõpontomat, már amiért én úgy gondolom, hogy szerintem semmiképp nem lehet a nitrit a probléma. Pár téves, vagy tévesen hitt dolgot is véltem felfedezni, de lehet, hogy csak félreértettem. - A nitrit a halakra nézve erõsen mérgezõ, ha állandóan és rendszeresen magas lenne a nitrittartalom, akkor a halak már nem élnének Kizzo aksijában. - A nitritnek szerintem nincs köze a hal lefogyásához, sõt nitritmérgezés esetében a halak agóniába esnek, nem is esznek... Kizzo halai esznek, írta, másrészt feltételezem, hogy mivel hosszú ideje afrikai sügerezik, rájött már arra is, hogy a megfelelõ szûréstechnika a legfontosabb. - A rendszeres vízcsere a magas nitrit esetében nem oldaná meg a problémát, mivel csak a tüneteket "kezeli", a nitrit koncentrációt higítja. Veszélyes gondolat vízcserével helyettesíteni egy jó szûréstechnikát, hiszen a halak életével játszanánk. - Magas nitrit esetében talán kielégítõ és megfelelõ szûréstechnika a megoldás, de a szat gyanta semmiképpen. - Ha jó tudom, és emlékeim nem csalnak, akkor a szat gyanta gyártójával folytatott telefonbeszélgetésembõl úgy rémlik, hogy a szat gyanta nem köti meg a nitritet, az ammóniát sem, hanem a nitrátgyököket köti meg, így a víz elszínezõdését részben meg lehet akadalyozni, és a nitráttartalom csökkentését el lehet lehet érni átmenetileg (mert ugyebár a gyanta telítõdik). Kizzo problémája esetében (elég csúnyán néz ki a hal) javasolnám ELSÕ KÖRBEN az etetett eleségek felülvizsgálatát, fõleg a fagyasztott eleség tekintetében, ahol vagy akár régi vagy akár rossz minõségû kevés tápanyagot tartalmaz? Remélem segít. Üdv.
|
|
#5039 | ||
|
Fórumtag
Ország:
![]() Csatlakozott: 2005-11-12
Hobbi: akvarisztika, kutyák
Összes hozzászólás: 30
|
johannija van.Megkérdeztem a nõstények sárgák.
|
||
|
|
|
#5040 | ||
|
CMAE TAG
Ország:
![]() Csatlakozott: 2007-01-08
Hobbi: foci,sügerek,póker
Összes hozzászólás: 181