![]() |
| For English Visitors | Támogatás |
|
||||||||
|
| Regisztráció | Blogok | Súgó | Taglista | Naptár | Keresés | Az elmúlt 24 óra üzenetei | Fórumokat olvasottnak jelöli | Chat |
![]() |
|
|
LinkBack (11) | Téma eszközök | Megjelenítési módok |
|
|
#5001 | ||
|
FORUM USER
|
Nálam pont a lakás másik végében van a fürdõ, de egy 25 méteres 2cm átmérõjû slag így is bõven elég volt.
Leszívásnál csak megszívom, majd bele a kádba, feltöltéskor ráhúzom a csapra és mehet is. A hõmérsékletet a csap fogdosásával elég pontosan be lehet állítani, én is általában egy picit hidegebbet töltök. A slag felcsavarását az aki felõl kezdem el így a csõben maradt víz kifolyik a kádba az utolsó cseppig. Általában mikor unatkozok, akkor szoktam vízcserézni, kb 20%-ot.
|
|
#5002 | ||
|
FORUM USER
Ország:
![]() |
Sziasztok!
Meglepõdve olvasom, hogy páran szódabikarbónát tesznek a vízbe. Az lenne a kérdésem, hogy az minek és mennyit tesztek a vízbe? ![]()
|
|
#5003 | ||
|
Guest
Összes hozzászólás: n/a
|
Sziasztok!
Szódabikarbóna: legutóbb az állatorvos mondta nekem, hogy tegyek a vízbe Horvát Rozit(kértem, hogy fejtse ki, mire gondol) és sót, elmondta a pontos adagolást is, amit azonban ott azonnal el is felejtettem. Furcsa számomra, hogy egy általam tudományosnak gondolt ember lehorvátrozizza a szódabikarbónát. Mindenesetre azóta sem tettem a vízbe, de lehet, hogy felhívom majd. Szerintem azért érdemes elõtte tisztában lenni a víz kémiai összetételével pontosan. Én a vízcserét egyszerûen oldom meg, mivel magasan, állványon vannak az akváriumok, a belsõ szûrõk nyomócsövéhez szorítás után már magától folyik a víz kifelé, ezzel a mulmot is összegyûjtöm és eresztem a kertbe(asszem, 16 colos a csõ). Visszafelé pedig közvetlenül a csapról nyomom. A konyhai csapon van egy szûrõ, vagy mi, ha azt leszerelem, pont passzentosan be lehet nyomni a csövet a csapba, és már mehet is a víz. Zoli |
||
|
|
|
#5004 | ||
|
CMAE TAG
Ország:
![]() |
Senki nem olvas vízkémiát? Ha picit belemélyednétek, akkor talán tudnátok, hogy melyik mire kell, vagy tévedek?
Nem is kell sokat olvasni utána, ha az ember rá szán pár órát, és istenesen átrágja magát rajta, sok dolgot megérthet...![]() http://edak.cellkabel.hu/fok/kiir.php?azonosito=10 http://edak.cellkabel.hu/fok/kiir.php?azonosito=11 Szerintem érthetõ írások, és alapnak nem is rosszak. ![]()
|
|
#5005 | ||
|
SUPERMOD
Ország:
![]() Csatlakozott: 2005-03-05
Hobbi: Sakk, klarinét, élőlények...
Összes hozzászólás: 1.028
|
Horváthrozi: van aki vízcsere helyett is ezt tesz a vízbe, monddván visszahozza a régi, alulszûrt, kicsit lesavanyodott vízben úszó halak étvágyát, javít a közérzetükön...így el lehet halasztani még a cserét...
![]() |
||
|
|
|
#5007 | ||
|
FORUM USER
Ország:
![]() Csatlakozott: 2005-08-27
Hobbi: Tanganyika-tavi sügerek, ZENE, Kempo-jitsu, olvasás, pókszabásúak.
Összes hozzászólás: 402
|
Kizzo!
A 16 colos csõ 40,64 cm átmérõjû! Ugye,nem ezt akartad írni?! ![]() |
||
|
|
|
#5008 | ||
|
Guest
Összes hozzászólás: n/a
|
Nem. Milliméterre gondoltam. Bocsánat!
![]() |
||
|
|
|
#5009 | |||||||||||||||||
|
FORUM USER
Ország:
![]() Csatlakozott: 2005-01-28
Hobbi: horgászat, akvarisztika, rajzolás, olvasás, fényképezés, elmélkedés :-)
Összes hozzászólás: 510
Képek: 25 |
![]()
||||||||||||||||||
|
|
#5010 | ||
|
CMAE TAG
Hobbi: integrált áramköröket deriválok
Összes hozzászólás: 221
|
Sziasztok !
Vízcsere tavasztól õszig a legkedvesebb szórakozásom. A 3/4-es slagot rátekerem a belsõ szûrõre a másik végét kihajítom az erkélyen és locsolgatom a ház elõtt a növényeket. Mókás ahogy a városlakók megbámulják a környezetbarát lakótársat aki az elsõ emeletrõl kilógatott slaggal locsolja a ház elõtti kertet. Esõs és téli idõszakban ifjú Laokonként tekergetem mindenen keresztül a slagot a fürdõszobáig, majd vissza. A "fáradt-víz" jó részét a szobanövényeink öntözésére használjuk. Üdv: Pet
|
![]() |
| Könyvjelzők |
| Címkék |
| kötetlen, mindenkinek, téma |
| Téma eszközök | |
| Megjelenítési módok | |
|
|