![]() |
| For English Visitors | Támogatás |
|
||||||||
|
| Regisztráció | Blogok | Súgó | Taglista | Naptár | Keresés | Az elmúlt 24 óra üzenetei | Fórumokat olvasottnak jelöli | Chat |
![]() |
|
|
LinkBack (11) | Téma eszközök | Megjelenítési módok |
|
|
#4501 | ||
|
CMAE KÖZGYŰLÉSI TAG
|
A szülõszoba ideiglenes megoldás. Megoldás lehet ha megosztod a nevelõaki területét, vagy van 1-2 db 20 l körüli üzemen kivüli akim, amiért ha eljössz megoldást jelenthet/átmenetileg/ a problémára.
Üdv Valér ![]() |
||
|
|
|
#4502 | ||
|
Guest
Összes hozzászólás: n/a
|
Valér!
Nekem a szûrõakváriumokkal kapcsolatban kezdettõl fogva van egy fóbiám: a szûrõ beszívja a kicsiket. Ez sajnos kezdetben gyakran meg is történt. Szivacsos szûrõ? Valahogy sosem bizonyult elég hatékonynak. Biztos velem van a hiba. Én is a szülõszoba híve vagyok, eddig bevált. Persze, csak az elsõ pár hétben, és fajonként külön ketrecben. Zol |
||
|
|
|
#4503 | ||
|
Fórumtag
Ország:
![]() |
Szia!
Egy darabig én is kételkedtem de egyre inkább híve vagyok a hamburger mattenfilternek. Elég olcsón kivitelezhetõ, és elég hatékony szûrést tud biztosítani. Itt a fórumon is rengeteg információt találsz vele kapcsolatban. Amúgy szerintem egyszerû hasáb alakú szivacsszûrõt (akvárium térfogatának 4-5%-a legyen szivacs) is készíteni. Nevelõ akváriumba nem kell akkora áramlás mint egy "normális" medencébe. Jávai moha, esetleg egy algaevõ (errõl megoszlanak a vélemények) és kész. Ha felszívódott a szikzacskó akkor nem szívja be a halakat a szûrõ. Más: Szerintetek rétegelt bútorlemezbõl (18mm) mekkora állvány készíthetõ? Úgy értem kb. mekkora az a terhelés, amit logikus kivitelezés (két lapból a lábak, keresztmerevítés, stb.) mellett elvisel? Köszi, Dani |
||
|
|
|
#4504 | ||
|
CMAE KÖZGYŰLÉSI TAG
Ország:
![]() Csatlakozott: 2006-01-03
Hobbi: sügérek, biológia, horgászat-vadászat
Összes hozzászólás: 869
|
A bútorlappal kapcsolatban ha jól emlékszem Halacsos kolléga tudna segíteni, mert neki van bútorlap-állványa! Egyéb esetben ha kicsit visszalapozol, akkor találsz nem kevés hozzászólást a kérdéseddel kapcsolatban. Klasszul kilettek tárgyalva az állvány problémák, kérdések. Rétegelt bútorlapból készült állványt már láttam én is egy kb 350 littyós aki alatt, de azt hallottam hogy ettõl nagyobb medencék is kerülnek erre a fajta állványzatara. Szerintem szakemberfüggõ a dolog! Hajrá!
|
|
#4505 | ||||
|
FORUM USER
Ország:
![]() |
Sziasztok!
Az tény, hogy nálam tényleg rétegelet lemezbõl van megcsinálva az álványom. Már így vettem, azaz már minimum 5 éve minden probléma nélkül viseli a terhet. Nekem úgy tünik még többett is elbírna. Mindkét lába két V alakban elhelyezett lemezbõl áll, mint ahogy a képen is látszik. >< Középre meg biztosítékként beraktam még egy lemezt. Jelenleg 325 literes akvit tart, de csak a kõ ami benne van olyan 50 kg-nyi, de szerintem több is. Bár azt hozzákell tennem nekem jobban tetszene ha igazi bútor lenne az akvárium alatt, de anyagi megfontolásból egyenlõre ez marad, arról nem beszélve, hogy úgyis szeretnék egy nagyobb medencét. Üdv - Halacsos
|
||||
|
|
|
#4506 | ||
|
Guest
Összes hozzászólás: n/a
|
Halacsos!
Biztos, hogy az rétegeét lemez? Sokkal inkább hasonlít laminált bútorlaphoz. Én egyébként személy szerint a vas híve vagyok. utána lehet bármivel burkolni. Van egy ****ekrényem is, ami akváriumhoz készület, de a tartóeleemk abban is 5x5 cm-s deszkából vannak, szép kazettás ajtókkal, mahagónira pácolva. Asztalos készítette anno, de sokkal drágább, mint vasból. Zoli |
||
|
|
|
#4507 | ||
|
FORUM USER
Ország:
![]() |
Szia Kizzo!
Öszinte legyek, nem nagyon értek a fákhoz. Le van tapétázva, így sosem gondolkkodtam el mibõl is van, de ami a tuti, hogy fából készült. Az a lényeg, hogy tart. Majd egyszer én is vasból szeretnék egy keretet csináltatni, amit belehet búrkolni fával. Üdv - Halacsos |
||
|
|
|
#4508 | ||
|
FORUM USER
Ország:
![]() Csatlakozott: 2007-04-09
Hobbi: butorkészités,AKVARISZTIKA
Összes hozzászólás: 49
|
Szerintem a butorlap,tökéletesen megtesszi.
(tervezés kérdése az egész.) Eddig amit csináltam legnagyobb 300*50*60-as aqvárium alá 1 szekrény. Tökéletesen áll. A gyári akváriumok is butorlapon álnak. ![]() |
||
|
|
|
#4509 | ||
|
FORUM USER
Ország:
![]() Csatlakozott: 2006-05-07
Hobbi: Sügerek,elektronika,számítástechnika,autók
Összes hozzászólás: 77
Képek: 3 |
Hello Mindenki!
Tud valaki bármilyen fajta módszert, amivel eltüntetni vagy legalább is csökkenteni lehet a karcolás méretét az üvegen.( ne legyen annyira látható) ? Üdv. ![]() |
||
|
|
|
#4510 | ||
|
CMAE KÖZGYŰLÉSI TAG
Ország:
![]() Csatlakozott: 2006-09-01
Hobbi: földmérés, horgászat, kirándulás, játszószobám bütykölése...
Összes hozzászólás: 918
Blogbejegyzés: 7
|
Aha:üvegcsere -sajnos!
Legalábbis nehezen tudok elképzelni olyan eljárást, amivel ez megoldható lenne, de ha van, engem is érdekel!
![]() |
| Könyvjelzők |
| Címkék |
| kötetlen, mindenkinek, téma |
| Téma eszközök | |
| Megjelenítési módok | |
|
|