Magyarország legnagyobb afrikai sügeres fóruma

For English Visitors Támogatás

Vissza   Magyarország legnagyobb afrikai sügeres fóruma > AKVARISZTIKA > ÁLTALÁNOSSÁGBAN AZ AFRIKAI SÜGEREKRŐL

Válaszol

LinkBack (11) Téma eszközök Megjelenítési módok
Régi 2007-08-29, 18:37   #4501
CMAE KÖZGYŰLÉSI TAG

valer58 logója

Információk
Ország: Ország

Hobbi: akvarisztika, íjászat, kerékpározás, horgászat
Összes hozzászólás: 564
Képek: 8

Üzenetküldés
ivadék

A szülõszoba ideiglenes megoldás. Megoldás lehet ha megosztod a nevelõaki területét, vagy van 1-2 db 20 l körüli üzemen kivüli akim, amiért ha eljössz megoldást jelenthet/átmenetileg/ a problémára.

Üdv
Valér
Egyébvaler58 nem elérhető  
Válaszol idézettel
Régi 2007-08-29, 21:21   #4502
kizzo
Guest

kizzo logója

Információk

Összes hozzászólás: n/a
Üzenetküldés
rettegés

Valér!

Nekem a szûrõakváriumokkal kapcsolatban kezdettõl fogva van egy fóbiám: a szûrõ beszívja a kicsiket. Ez sajnos kezdetben gyakran meg is történt.

Szivacsos szûrõ? Valahogy sosem bizonyult elég hatékonynak. Biztos velem van a hiba. Én is a szülõszoba híve vagyok, eddig bevált. Persze, csak az elsõ pár hétben, és fajonként külön ketrecben.

Zol

Válaszol idézettel
Régi 2007-08-30, 09:21   #4503
Fórumtag

pixel logója

Információk

Összes hozzászólás: 10
Képek: 14

Üzenetküldés
szûrés, állvány

Idézet:
Hozzászólás megtekintése
Szivacsos szûrõ? Valahogy sosem bizonyult elég hatékonynak. Biztos velem van a hiba.
Szia!

Egy darabig én is kételkedtem de egyre inkább híve vagyok a hamburger mattenfilternek. Elég olcsón kivitelezhetõ, és elég hatékony szûrést tud biztosítani. Itt a fórumon is rengeteg információt találsz vele kapcsolatban. Amúgy szerintem egyszerû hasáb alakú szivacsszûrõt (akvárium térfogatának 4-5%-a legyen szivacs) is készíteni. Nevelõ akváriumba nem kell akkora áramlás mint egy "normális" medencébe. Jávai moha, esetleg egy algaevõ (errõl megoszlanak a vélemények) és kész. Ha felszívódott a szikzacskó akkor nem szívja be a halakat a szûrõ.

Más:
Szerintetek rétegelt bútorlemezbõl (18mm) mekkora állvány készíthetõ? Úgy értem kb. mekkora az a terhelés, amit logikus kivitelezés (két lapból a lábak, keresztmerevítés, stb.) mellett elvisel?

Köszi,
Dani
Egyébpixel nem elérhető  
Válaszol idézettel
Régi 2007-08-30, 11:22   #4504
CMAE KÖZGYŰLÉSI TAG

Tomika logója

Információk

Hobbi: sügérek, biológia, horgászat-vadászat
Összes hozzászólás: 869
Üzenetküldés
bútorlap

Idézet:
Hozzászólás megtekintése
Szerintetek rétegelt bútorlemezbõl (18mm) mekkora állvány készíthetõ? Úgy értem kb. mekkora az a terhelés, amit logikus kivitelezés (két lapból a lábak, keresztmerevítés, stb.) mellett elvisel?
Szia!

A bútorlappal kapcsolatban ha jól emlékszem Halacsos kolléga tudna segíteni, mert neki van bútorlap-állványa!
Egyéb esetben ha kicsit visszalapozol, akkor találsz nem kevés hozzászólást a kérdéseddel kapcsolatban.
Klasszul kilettek tárgyalva az állvány problémák, kérdések.
Rétegelt bútorlapból készült állványt már láttam én is egy kb 350 littyós aki alatt, de azt hallottam hogy ettõl nagyobb medencék is kerülnek erre a fajta állványzatara. Szerintem szakemberfüggõ a dolog!
Hajrá!
Régi 2007-08-30, 11:47   #4505
FORUM USER

Halacsos logója

Információk

Hobbi: akvarisztika, utazás
Összes hozzászólás: 328
Képek: 5

Üzenetküldés

Sziasztok!

Az tény, hogy nálam tényleg rétegelet lemezbõl van megcsinálva az álványom. Már így vettem, azaz már minimum 5 éve minden probléma nélkül viseli a terhet. Nekem úgy tünik még többett is elbírna. Mindkét lába két V alakban elhelyezett lemezbõl áll, mint ahogy a képen is látszik. >< Középre meg biztosítékként beraktam még egy lemezt.
Jelenleg 325 literes akvit tart, de csak a kõ ami benne van olyan 50 kg-nyi, de szerintem több is.
Bár azt hozzákell tennem nekem jobban tetszene ha igazi bútor lenne az akvárium alatt, de anyagi megfontolásból egyenlõre ez marad, arról nem beszélve, hogy úgyis szeretnék egy nagyobb medencét.

Üdv -

Halacsos
Csatolt képek
Fájl típus: jpg P6250093.jpg (112,4 KB, 60 olvasás)
EgyébHalacsos nem elérhető  
Válaszol idézettel
Régi 2007-08-30, 22:24   #4506
kizzo
Guest

kizzo logója

Információk

Összes hozzászólás: n/a
Üzenetküldés

Halacsos!

Biztos, hogy az rétegeét lemez? Sokkal inkább hasonlít laminált bútorlaphoz. Én egyébként személy szerint a vas híve vagyok. utána lehet bármivel burkolni. Van egy ****ekrényem is, ami akváriumhoz készület, de a tartóeleemk abban is 5x5 cm-s deszkából vannak, szép kazettás ajtókkal, mahagónira pácolva. Asztalos készítette anno, de sokkal drágább, mint vasból.

Zoli

Válaszol idézettel
Régi 2007-08-31, 07:02   #4507
FORUM USER

Halacsos logója

Információk

Hobbi: akvarisztika, utazás
Összes hozzászólás: 328
Képek: 5

Üzenetküldés

Szia Kizzo!

Öszinte legyek, nem nagyon értek a fákhoz. Le van tapétázva, így sosem gondolkkodtam el mibõl is van, de ami a tuti, hogy fából készült. Az a lényeg, hogy tart. Majd egyszer én is vasból szeretnék egy keretet csináltatni, amit belehet búrkolni fával.

Üdv -

Halacsos
EgyébHalacsos nem elérhető  
Válaszol idézettel
Régi 2007-08-31, 18:29   #4508
FORUM USER

vuri logója

Információk

Hobbi: butorkészités,AKVARISZTIKA
Összes hozzászólás: 49
Üzenetküldés
Butor

Szerintem a butorlap,tökéletesen megtesszi.
(tervezés kérdése az egész.)
Eddig amit csináltam legnagyobb 300*50*60-as aqvárium alá 1 szekrény.
Tökéletesen áll.
A gyári akváriumok is butorlapon álnak.
Egyébvuri nem elérhető  
Válaszol idézettel
Régi 2007-08-31, 18:58   #4509
FORUM USER

Martin logója

Információk

Hobbi: Sügerek,elektronika,számítástechnika,autók
Összes hozzászólás: 77
Képek: 3

Üzenetküldés
Exclamation karcos akvárium

Hello Mindenki!

Tud valaki bármilyen fajta módszert, amivel eltüntetni vagy legalább is csökkenteni lehet a karcolás méretét az üvegen.( ne legyen annyira látható) ?

Üdv.
EgyébMartin nem elérhető  
Válaszol idézettel
Régi 2007-09-01, 09:58   #4510
CMAE KÖZGYŰLÉSI TAG

Pecás logója

Információk

Hobbi: földmérés, horgászat, kirándulás, játszószobám bütykölése...
Összes hozzászólás: 918
Blogbejegyzés: 7
Üzenetküldés
karcos üveg

Aha:üvegcsere -sajnos!
Legalábbis nehezen tudok elképzelni olyan eljárást, amivel ez megoldható lenne, de ha van, engem is érdekel!

Könyvjelzők

Címkék
kötetlen, mindenkinek, téma

Téma eszközök
Megjelenítési módok

Hozzászólás szabályai
Új témákat nem hozhat létre
Válaszokat nem küldhet
Fájlokat nem csatolhat
A hozzászólásait nem módosíthatja

BB code : bekapcsolva
Pofik bekapcsolva
Az [IMG] kód bekapcsolva
A HTML kód kikapcsolva
Trackbacks are bekapcsolva
Pingbacks are bekapcsolva
Refbacks are bekapcsolva

LinkBacks (?)
LinkBack a következő témához: http://forum.cichlids.hu/altalanossagban-az-afrikai-sugerekrol/10-altalanossagban-az-afrikai-suger-akvarisztikarol.html
Szerző: Hely Típus Dátum
Recent Came From Activity (Aquarius tubanti nieuw) Ez a téma Refback 2010-05-03 07:25
lewenter.com - Szörcs kereső Ez a téma Refback 2010-04-27 17:07
Teller Laatste 50 bezoekers: Belstat MAX Nederland gratis website statistieken, tellers, web site analyse, bezoek Ez a téma Refback 2010-02-14 21:44
Helder Stats, uw internet statistieken! Ez a téma Refback 2009-12-10 11:55
Recent Came From Activity (Aquarius tubanti nieuw) Ez a téma Refback 2009-12-03 18:53
Recent Came From Activity (Aquarius tubanti nieuw) Ez a téma Refback 2009-10-28 07:31
Echte Ungarische Biotop | NIGRO AKVARISZTIKAI BLOGJA Ez a téma Refback 2009-08-29 20:08
Hogyan nézzük a YouTube videókat jobb minőségben? - youtube, video, minőség, videolejátszás, videosmart, videó - hozzászólások 6/6 | VideoSmart Ez a téma Refback 2009-08-28 12:45
N-dee | NIGRO AKVARISZTIKAI BLOGJA Ez a téma Refback 2009-08-25 16:40
Egy nemrég, kifejezetten garnéláknak készített akváriumom képei | NIGRO AKVARISZTIKAI BLOGJA Ez a téma Refback 2009-08-24 11:25
Tál és növény választás Nature Biotophoz | NIGRO AKVARISZTIKAI BLOGJA Ez a téma Refback 2009-08-24 09:22

A pontos idő 03:23 , a GMT +1 időzóna szerint.