Magyarország legnagyobb afrikai sügeres fóruma

For English Visitors Támogatás

Vissza   Magyarország legnagyobb afrikai sügeres fóruma > AKVARISZTIKA > ÁLTALÁNOSSÁGBAN AZ AFRIKAI SÜGEREKRŐL

Válaszol

LinkBack (11) Téma eszközök Megjelenítési módok
Régi 2007-04-26, 08:47   #4001
kizzo
Guest

kizzo logója

Információk

Összes hozzászólás: n/a
Üzenetküldés
áramszünet

Idézet:
Hozzászólás megtekintése
Szûrõ nélkül ki!
És valószínû Oxigén betáp nélkül is, de lehet venni két db. góliát elemmel mûkdõ légporlasztót.(horgászbolt pl.) Baromi hangos, de engem megnyugtat, hogy van.
Köszi a tippet, ezt minidenképpen meglépem. Arra is gondoltam már, hogy apám benzines áramfejlesztõjét lenyúlom pár napra, de nem szívesen hagynám itthon, mert még bajt csinál. Meg szerintem a szomszédok is meglincselnének, ha itt zúgatnám, füstöltetném egész nap (iszonyat mód tud füstölni.)

Válaszol idézettel
Régi 2007-04-26, 10:21   #4002
CMAE KÖZGYŰLÉSI TAG

Tomika logója

Információk
Ország: Ország

Hobbi: sügérek, biológia, horgászat-vadászat
Összes hozzászólás: 869
Üzenetküldés
ne aggódj!!!

Idézet:
Hozzászólás megtekintése
Sziasztok!

Holnapra reggel héttõl négyig áramszünetet tervez az ELMÜ. Szerintetek aggódjak a halaim miatt, vagy ennyi idõt kibírnak szûrõ nélkül?

Zoli
Szia Zoli!

Ahogy Zsebe is írta, nem kell aggódnod a szûrés miatt. Nekem is van mobil porlasztóm (iszonyat jó kis találmány. Csak azt nem értem hogy akvarisztikai boltban miért nem láttam még soha), bááár nem ilyen esetekre, hanem halszállításra. 1500-2000Ft körül már kapni jót. Jahhh! És én eddig kizárólag horgászboltban kaptam, és elemet soha nem tudtak hozzá adni. Ezt csak azért írom le, mert ha idõhiányban leszel (magamból indulok ki) akkor gondolj az elemre is!!!
A drágábbik szerkó az csendesebb valamivel. Szépen duruzsol.
Régi 2007-04-26, 10:29   #4003
kizzo
Guest

kizzo logója

Információk

Üzenetküldés
mobil

Az nem baj, ha zúg, mert nem leszek itthon, viszont tudna esetleg valaki adni egy tippet, hol lehet kapni? Nem ismerek horgászboltot.:(

Viszont Annyi mindent köszönhetek ennek a társaságnak, el sem tudom mondani. Maswánál lááttam pl tök jó keltetõkübliket, már régóta vágyom rájuk, és kérdésemre elmondta, hogy kicsi akváriumokból készíti. Tényleg nagyon egyszerû, azóta elkészült az enyém is. Vízkezelésrõl is jóval többet tudok és hamarosan elkezdem csinálni a külsõ szûrõmet, szóval köszönet mindenkinek mindenért.

Válaszol idézettel
Régi 2007-04-26, 10:32   #4004
CMAE KÖZGYŰLÉSI TAG

Tomika logója

Információk

Hobbi: sügérek, biológia, horgászat-vadászat
Összes hozzászólás: 869
Üzenetküldés
hol?

Szerintem a Google-ban találsz nem is egyet!
Jahh! És ne felejts el elemet venni!! Anélkül elég tünetmentes a ketyere!
Régi 2007-04-26, 14:35   #4005
kizzo
Guest

kizzo logója

Információk

Üzenetküldés
pecabolt

Sziasztok!

Felhívtam egy boltot, a Fehérvári út mellett van, egy idõsebb férfi vette fel és mondta, hogy van neki cucc. Azóta megvettem, itt van a dobozban. Rapala márkájú, nem is volt drága. Esküszöm, olyan jófej volt a bácsi, hogy miatta szívesen kezdenék én is bele a pecázásba, ha lenne hozzá türelmem. :)

Köszi még egyszer a jótanácsokat!

Zoli

Válaszol idézettel
Régi 2007-04-27, 17:11   #4006
CMAE TAG

trewa logója

Információk

Hobbi: halak,hüllők,növények
Összes hozzászólás: 330
Üzenetküldés
áramszünet

Helló!Az ok , hogy a szûrés miatt nem kell aggódni,de a szûrõben lévõ baktérium csapat mennyi idõ alatt pusztul el hasonló esetben.Itt konkrétan az épített biológiai szûrõre gondolok ahol hónapokig várunk mire rendesen beindul.Meddig bírják gond nélkül azt ha leáll a víz keringés a szûrõben?Mert ott sztem nem igazán tudunk oxigént pótolni.
Egyébtrewa nem elérhető  
Válaszol idézettel
Régi 2007-04-27, 19:29   #4007
FORUM USER

itomy logója

Információk

Hobbi: horgászat (Tisza-tó),természet,afrikai sügérek,póker,kézilabda
Összes hozzászólás: 427
Képek: 30

Üzenetküldés
ox + szûrõ

Hali!!
Mai történet!! fél 5 kor áramszünet teljesen váratlanul (mint kiderült egy nagy trafóból valaki kilopott 200 liter olajat )) negyed kilencre sikerült megcsinálni a szerveknek!! ezalatt az idõ alatt ötször cseréltem egy vödör vizet a mattenben!!! Nekem is az a kérdés hogy egy ilyen idõkiesés mennyi kárt okozhat!! (bár az én mattenem még csak 3 hete üzemel ))
Egyébitomy nem elérhető  
Válaszol idézettel
Régi 2007-04-28, 21:28   #4008
SUPERMOD

KiberLovag logója

Információk

Hobbi: Tsalád, Sügerek, Autóm, Internet
Összes hozzászólás: 1.475
Képek: 7

Üzenetküldés
Unhappy bacik...

Ha oxigénhiányos lesz a történet, akkor bizonyos bacik bizony bekrepálnak... ergó, vödörbe leszívsz, és visszaöntesz, ezzel mesterségesen áramoltatsz, vagy fogsz egy szobabringát, és átalakítod pumpának...

itomy, mértél nitritet? Egy ilyen áramszünet esetén eleve nem beállt szûréssel, még nagyobb a rizikó...
Régi 2007-04-28, 21:39   #4009
CMAE TAG

trewa logója

Információk

Hobbi: halak,hüllők,növények
Összes hozzászólás: 330
Üzenetküldés
o2

Ezzel csak az a gáz,hogy áramszünet szinte mindíg akkor van mikor az ember nincs ott,hogy öntögessen.De a kérdésre még mindíg nincs válasz,hogy mennyi ideig bírják a bacik?10 perc fél ó 1 ó?
Egyébtrewa nem elérhető  
Válaszol idézettel
Régi 2007-04-29, 10:28   #4010
FORUM USER

itomy logója

Információk

Hobbi: horgászat (Tisza-tó),természet,afrikai sügérek,póker,kézilabda
Összes hozzászólás: 427
Képek: 30

Üzenetküldés

itomy, mértél nitritet? Egy ilyen áramszünet esetén eleve nem beállt szûréssel, még nagyobb a rizikó...[/quote]

Nem mértem sajna!! Egerbe kéne bemennem és venni de eddig nem sikerült bejutnom (mindig van valami).Legrosszabb esetben Miskolcon veszek és pénteken ha hazajövök mérek!!De a biztonság kedvéért tegnap volt egy 150 literes vízcsere!!Ami viszont nyugalommal tölt el hogy a halak nagyon jól érzik magukat!!Sokkal kevesebbet dörgölõznek és már 2 ikrázásnak is szemtanúja voltam!!!
Egyébitomy nem elérhető  
Válaszol idézettel
Válaszol

Könyvjelzők

Címkék
kötetlen, mindenkinek, téma

Téma eszközök
Megjelenítési módok

Hozzászólás szabályai
Új témákat nem hozhat létre
Válaszokat nem küldhet
Fájlokat nem csatolhat
A hozzászólásait nem módosíthatja

BB code : bekapcsolva
Pofik bekapcsolva
Az [IMG] kód bekapcsolva
A HTML kód kikapcsolva
Trackbacks are bekapcsolva
Pingbacks are bekapcsolva
Refbacks are bekapcsolva

LinkBacks (?)
LinkBack a következő témához: http://forum.cichlids.hu/altalanossagban-az-afrikai-sugerekrol/10-altalanossagban-az-afrikai-suger-akvarisztikarol.html
Szerző: Hely Típus Dátum
Recent Came From Activity (Aquarius tubanti nieuw) Ez a téma Refback 2010-05-03 07:25
lewenter.com - Szörcs kereső Ez a téma Refback 2010-04-27 17:07
Teller Laatste 50 bezoekers: Belstat MAX Nederland gratis website statistieken, tellers, web site analyse, bezoek Ez a téma Refback 2010-02-14 21:44
Helder Stats, uw internet statistieken! Ez a téma Refback 2009-12-10 11:55
Recent Came From Activity (Aquarius tubanti nieuw) Ez a téma Refback 2009-12-03 18:53
Recent Came From Activity (Aquarius tubanti nieuw) Ez a téma Refback 2009-10-28 07:31
Echte Ungarische Biotop | NIGRO AKVARISZTIKAI BLOGJA Ez a téma Refback 2009-08-29 20:08
Hogyan nézzük a YouTube videókat jobb minőségben? - youtube, video, minőség, videolejátszás, videosmart, videó - hozzászólások 6/6 | VideoSmart Ez a téma Refback 2009-08-28 12:45
N-dee | NIGRO AKVARISZTIKAI BLOGJA Ez a téma Refback 2009-08-25 16:40
Egy nemrég, kifejezetten garnéláknak készített akváriumom képei | NIGRO AKVARISZTIKAI BLOGJA Ez a téma Refback 2009-08-24 11:25
Tál és növény választás Nature Biotophoz | NIGRO AKVARISZTIKAI BLOGJA Ez a téma Refback 2009-08-24 09:22

A pontos idő 03:45 , a GMT +1 időzóna szerint.