Hozzászólás egyedi megtekintése
Régi 2008-10-30, 10:28   #871
axe125
CMAE TAG

axe125 logója

Információk
Ország: Ország

Hobbi: foci,sügerek,póker
Összes hozzászólás: 181
Üzenetküldés

Hy!

Már jó ideje üzemel a hordós szűrőm így hát gondoltam felrakom a készítés közben csinált képeket.

Egy kis előzmény:kezdtem megunni azt hogy hetente törölgetnem kell a barna algát az üvegről.Ezért hát beültem a gép elé és jöttem ide.Használtam a keresőt(!!!) és olvasgattam.Mivel az akváriumban nem változott semmi(csak nyáron nagyobb lett)ezért kb. fél perc alatt rájöttem arra hogy elégtelen(szar)a szűrésem.Ekkor jött egy alsópolcos szűrő de valahogy nem jött be(csúnya,hangos,nyitott rendszerű!!!!!).Ültem az akvárium előtt és ránéztem a kis eheim külsőszűrömre.Végülis miért ne?Ekkor újra feljöttem ide és használtam a keresőt.Ezek után feltettem pár kérdést és kaptam pár választ.

Elmentem a baumaxba és vettem egy hordót(akkora választék volt hogy egész kecsón csak ilyen hordót lehetett kapni)nameg csatlakozókat.

Ezek után már magától értetődő a dolog.Hordót szépen kifurkáltam(keresztapám segítségével)csatlakozókat bele(óóóóó gyűrűt tettem azért a csatlakozók elé)és belül még egy kis szilikonnal is biztosítottam a dolgot.

Feltöltöttem szűrőanyaggal(lsd képek)és bedugtam a hálózatba a pumpát.Örültem is(kb. fél percig) amig el nem kezdett ereszteni a tetőnél.Ekkor hívtam egy probléma megoldó szakembert(keresztapámat).
Kiszedtük a tömítést és nyomattunk alá szilikont majd vissza a tömítést.
Vártam 24 órát majd visszaraktam a tetőt(nem volt könnyű).Ja és a szűrőt felraktam egy hokedlire hogy ne legyen benne akkora nyomás.

Ez volt kb. 1 hónapja és azóta rendületlenül megy a szűrő.

Szűrőanyagok azok amik az alsópolcos szűrőben voltak:
-valamilyen kavicsok(sztem zeolit)
-pár kerámia gyűrű
-szivacs
-krumplis zsák
-és valami spéci resun biokocka
Csatolt képek
Fájl típus: jpg Kép023.jpg (75,4 KB, 152 olvasás)
Fájl típus: jpg Kép035.jpg (85,4 KB, 179 olvasás)
Fájl típus: jpg Kép041.jpg (99,3 KB, 109 olvasás)
Fájl típus: jpg Kép044.jpg (77,3 KB, 120 olvasás)
Fájl típus: jpg Kép045.jpg (77,4 KB, 144 olvasás)
Fájl típus: jpg Kép046.jpg (58,2 KB, 148 olvasás)
Fájl típus: jpg Kép053.jpg (37,1 KB, 134 olvasás)
Fájl típus: jpg Kép054.jpg (49,6 KB, 146 olvasás)
Fájl típus: jpg Kép055.jpg (43,1 KB, 227 olvasás)
Fájl típus: jpg Kép056.jpg (78,5 KB, 212 olvasás)

Utoljára módosítva: don07 által : 2008-10-30 17:37.
Egyébaxe125 nem elérhető  
Válaszol idézettel