Hozzászólás egyedi megtekintése
Régi 2004-11-28, 07:35   #7
Mat
V.I.P. USER

Mat logója

Információk

Hobbi: Sügerek, és bármilyen mûszaki dolog.
Összes hozzászólás: 185
Üzenetküldés

Idézet:
Szervusztok,

Én két számomra feltűnő problematikát foglalmaznék meg, és segítségre lenne szükségem: :okes:

Az első:Kb 3-4 hónapja lettem figyelmes arra, hogy a halaim ha sziklához közelednek, néha begyorsítanak, és az oldalukat meghúzzák rajta.... Ezt megcsinálták a nyílt terepen is, mentek, majd hirtelen belepaníroztak egyet az aljzatba... Volt amelyik sűrűn, de volt amelyik egyáltalán nem csinálta ezt... Már nem csinálják, érdekes, én sem csináltam semmit, egy ismerős annyit mondott, hogy "volt ilyen nálam is, ne izgulj, az enyémek nem döglöttek bele" - na azóta nem beszélgetek a komával - ... :nagyvigy:

A második: A yellow-im már egy évesek is elmúltak, és még mindig nem forgattak... Sajna van egy pechem, ami visszatérő dolog, a fajon belül akárhogy is igyekszek kialakítani a helyes fiú-lány arányt, valamelyik rejtett tehetség, vagy 2-3 is, egy hónap múlva fiúvá "változik"... De ettől függetlenül a yellow-k egészségesek, virgoncak, (bár mostanában ijedősek), és szépen esznek. mégse szaporodnak. miért?
mellékelek is róluk képet... :anal:

A harmadik: Ijedősek a halaim... :ijedt: miért?
Annyit kell tudni, hogy a régi hyleükön egy komplett lakótérfelújítást végeztem, és az akváriumból hordóba, akvárium át az új helyre, majd vissza az akváriumba meccsem volt velük... Ez megviselte őket, ijedősek. Sokszor délután látom, hogy naplementekor az erkélyen keresztül beragyogja a nap az akváriumot, nem esküdnék meg rá, hogy hasznos... Este nem annyira ijedősek, mint világosban.

A vízhőfok, a nitrátszint, a fényviszonyok (ablak, erkélyajtó, keresztfény), milyen komponensek befolyásolják szubjektíve a halak bátorságát illetve biztonságérzetét? :ijedt:

Mik a tapasztalaitotok? :gepel:

Üdv.
Szia Tutto!

A vakaródzás és az ijedezés az új akvárium miatt lehet. Pár hét míg megszokják az új körülményeket. Szóval estleg kis só és türelem.(Főleg ha mbuna-k is vannak.)
Ez a ritka vakarózás egyébiránt a halak tisztálkodása is. :önt:
A yellow-k valószínüleg mind fiúk voltak, csak a domináns hím elnyomta a kisebb hímeket azok mindig védekezésként a lányok színezetét veszik fel. (Estleg megnézhetnéd az anális nyílásokat mert lehet, hogy csak hímeid vannak. :anal: )