Hozzászólás egyedi megtekintése
Régi 2005-02-09, 07:01   #9
tuttobene
Adminisztrátor

tuttobene logója

Információk
Ország: Ország

Hobbi: Fotózás, Búvárkodás, Utazás, www.virtualwords.eu
Összes hozzászólás: 1.892

Elismerések

Üzenetküldés
SZERVUSZTOK KEDVES TANGANYIKÁSOK! :heloka:

Jelen hozzászólásom annak apropóján születik, hogy a Malawi sügeres fórumtémában egyszerűen forrásba :gepel: jöttek az események :okes: , és a Tanganyikások (ahogy nézem ki mit csinál a fórumban) élvezettel olvasgatják... :nagyvigy:

Na ez nem feddés, vagy ilyesmi, de én személy szerint élménynek tartanám, ha páran tartanátok némi halspecifikus élménybeszámolót a "halacskáitokról". :tapsol: :tapsol: :tapsol:

Ugye tudjuk, hogy egy Frontosa milyen látványt nyújt (rendkívül impozáns) a nagy akváriumban :tapsol: , és azon kívül, hogy egy nyugodt nagydarab "vízidisznó" :nagyvigy: , nem predátorként viselkedik. Viszont ezen kívül azt is hallottam, hogy tud ő temperamentumos is lenni :anal: , és az ember szívéhez tud nőni... (attibva? Mat? Márna?...)

Mindemellett a tropheusok felett mérgező füst lebeg az afrikai sügeres akvarisztikában. :ijedt: Ők a sügerezés fekete lovai, hiszen meglehetősen túl vagyon ugyebár misztifikálva a tartásuk, és sokaknak ez ijesztő... :ordit: Viszont nem kéne, hogy az legyen. Pl nem is tudom ki, de a napokban említette, hogy Molirókat (KÉPEKET!) tart. Én a galériában a trophik közt raktam fel róla képet, és szinte az összes afrikai sügérfaj közül az Ő alakja, színösszeállítása fogott meg valaha is minden látott hal közül a legjobban. :yeyee: Élvezet lenne tapasztalt trophisok akár hosszabb lélegzetvételű élménybeszámolóját akár itt, akár a kedvenceim rovatban olvasni, és tartanám mindenki szerencséjének, ha erről fellebbenne a mérgező füstfátyol! (attibva? Zotya? Bee? Márna? ...) :okes:

Márna! Írtál a múltkor egy nagyon komoly tapasztalatot sugalló hozzászólást a Cyprikről. :okes: Hogy viselkednek ezek a halak? :pial: Én csak a saját véleményem tudom elmondani, ugyanúgy, ahogy a xenókról is vélekedek, sosem vonzottak a kisméretű, orsóformájú testtel rendelkező halacsok (20 év horgászata után mondhatom, hogy csalihalazni célként sosem mentem ki, csak ha tényleg csalihal kellett...UGYE NEM SÉRTŐ, NEM ANNAK SZÁNOM!), mégis nagyon érdekel, hogy miért is olyan keresettek ezek nyugaton akváriumokba? :nemtom: Mennyire viselkednek szociálisan? Szelídek? Hogy nőnek? :lol:

Ha már itt tartunk. Az antiszociális viselkedés :pogo: , és a szűrő nélkül is örvénylő víz élő példányai úsznak párotok medencéjében. Sejtetni engedi a fenti mondatom már, hogy a vadászsügérekről érdeklődök. :respect: Mi a helyzet az Alto-kkal? Miért van az, hogy 2 párt már 4-500 Littyós medencében illik tartani? Hogy telnek ezeknek a mindennapjai? :wink: Olvastam azt, hogy agresszívek, azt is, hogy a fiú a nőstényt hajtja nonstop... :anal:

Csigasügerek? Homoki sügerek? Ki tart ilyet? Feltétlenül számoljon be! :nagyvigy:

Én személy szerint már említettem volt, hogy egy nagy medencét fogok csinálni a jövőben, amit tanganyikázok majd. És szeretném úgy társítani, mint egy malawist, ha lehetséges... :nemtom: Mert ugye a malawi-s akiban az a legszebb, mikor 3-4-5-6 faj úszkál és csapatokban. :okes: Megvalósítható a tanganyikások tapasztalatai alapján? :tapsol:

Írjon valaki nekem legyen szíves a phenocilusról :nemtom: a tapasztalatai alapján, nagyon érdekel, bár hallottam róla már érdekes véleményt :masnap: is őszintén mélyen tisztelt kollégától, amitől esküszöm, hogy megijedtem.

Én nagyon kíváncsi vagyok a "tanganyikás tábor" megnyilvánulásaira... :yeyee:

Üdv.